Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Blandat

En intressant jämförelse av olika länders alkoholkonsumtion *****

Olika länders alkoholkonsumtion
Youtube

Nu till olika länders alkoholkonsumtion. Det handlar om ren alkoholkonsumtion per år och person, i liter räknat.

Det finns några länder som saknar data, men det första landet som dyker upp på listan är Somalia som ligger på plats 185, på delad plats med ett antal andra länder, vars alkoholkonsumtion är noll.

Det första landet på listan som har en alkoholkonsumtion är Jemen på plats 184, med en konsumtion på 0.1 liter per år och person.

På vilken plats tror du Sverige hamnar och vilket land är värst. Utan att ha sett färdigt, så gissar jag på Ryssland – får se om jag har rätt.

Vilket land tror du toppar listan?

Olika länders alkoholkonsumtion
Jeff Mitchell/Getty Images

Nu hänvisar de inte till någon källa, så man får ta filmen med en nypa salt, dessutom så finner jag det föga troligt att Somalia har noll konsumtion, det förekommer nog lite hembränning både här och där, vilket inte framgår i den officiella statistiken, eller så har man friserat siffrorna.

Hade faktiskt rejält fel, Ryssland hamnade ”bara” på plats 16 med 11.7 liter sprit per år/person. Värst är Moldavien, med 15.2 liter sprit per år/person.

Fast jag tror inte dessa siffror är helt korrekta, men de ger i alla fall en någorlunda bild av hur länders alkoholkonsumtion skiljer sig åt.

Olika länders alkoholkonsumtion

Rekommenderade till dig

Livet

Nu till den bisarra storyn om Adam Rainer. Vad gäller medicinska avvikelser har den moderna vetenskapen haft gott om mystiska fall att grotta ner...

Blandat

Nu till vikingar kontra nynazister. Medeltidsälskare har blivit alltmer oroade av hur nynazister och högerextrema grupper missbrukar medeltida historia. Dokumentären som precis släppts visar...

Blandat

Då man för några dagar sedan försatte hela Indien i karantän i tre veckor så betyder det ett utegångsförbud för 1,3 miljarder människor, detta...

Retro

Det är inte alla som äger en 70 år gammal tvättmaskin, än mindre tvättar sina kläder i den. Men det var precis vad den...