Om du känner dig lättirriterad så är det ett tecken på att något är fel. Det behöver inte vara allvarligt, alla har vi dagar som suger, men om det pågår under en längre tid, då är det viktigt att du bokar ett läkarbesök.

När du mår allmänt dåligt och inte förstår varför, ja då är det svårt att att snabbt komma på fötter igen. Man vet ju inte hur man ska lösa problemet, eftersom man inte vet problemets ursprung.

Om du känner dig lättirriterad och ofokuserad

om du känner dig lättirriterad

Allt du vet är att du hatar att känna så här. Du hatar att bli extremt känslomässig över egentligen ingenting alls.

Du vet att du agerar irrationell när du blir upprörd eller irriterad på de människor som älskar dig mest, men det förändrar inte ditt tillstånd.

Det spelar ingen roll att du på ett intellektuellt plan inser att du beter dig irrationellt, men det förändrar inte det faktum att du känner dig usel. Du känner att du har tappat kontrollen över dig själv, som att du är helt hjälplös inför dina känslor.

När du mår dåligt och inte förstår orsaken bakom det, är det lätt att tappa hoppet. Det är lätt att känslorna är så starka att du börjar tänka på allt det dåliga som någonsin har hänt dig.


Det är lätt att fastna i en ond spiral som bara fördjupar eländet, istället för att arbeta med att komma ur den.

Hjälplös inför dina känslor

om du känner dig lättirriterad

När folk frågar dig varför du är så irriterad, så har du inget vettigt svar, och det finns en risk att du stöter bort dina vänner, oavsiktligt. Du vet inte hur du ska uttrycka något som du själv inte har svar på.

Det finns inget dolt skäl bakom dina humörsvängningar. Du kan inte avgöra vad som gjort dig sån. Du kan vara ärlig och erkänna att du inte själv har en susning, men risken är stor att de inte kommer att tro på dig.

De antar att du undanhåller något, de får en misstänksam tanke att du inte litar på dem tillräckligt mycket för att tala om det för dom.

Innerst inne känner du att det inte behöver vara så här. Du kunde ha haft en kul dag i stället för att vara sur och vresig mot dina nära och kära. .

Du kunde ha använt dagen till att varit produktiv och tillfreds, bara om hade grepp om dina känslor.

Vissa dagar kanske du har svårt att ta dig upp ur sängen, tröttheten och känslan av meningslöshet tar överhand.

Orkeslös och oinspirerad på jobbet

om du känner dig lättirriterad

Men du kommer med största sannolikhet att ta dig genom dessa skitdagar. Du kommer att övervinna dessa humörsvängningar. Du kommer snart att vara okej igen.

När du inte hittar energin till att göra något så är det viktigt att inse följande – du måste fortsätta kämpa, det kommer att bli bättre,

Du måste tro på att dina humörsvängningar snart kommer att gå över. Du måste tro på att saker kommer att lösa sig, även om du inte vet hur. Hoppet är det sista som överlämnar människan.

Men om det handlar om en djup depression är det som sagt viktigt att söka professionell hjälp.