Övergiven varulvskatt räddades från sitt smärtfulla liv – får nu äntligen kärlek

Kattmannen Chris fick rycka ut och rädda livet på en övergiven varulvskatt. Den stackaren var full med infektioner och kraftigt undernärd.

Som tur är så finns det gott om vardagshjältar som rycker ut när djur är i nöd. Chris lyckades fånga den skrämda katten och få honom till en veterinär.


Katten var riktig rädd och illa däran, men nu mår han mycket, mycket bättre!

Här är allt som veterinärerna upptäckte

För det första hade hans klor växt inåt och var infekterade, så de klippte dem och sänkte tassarna i jod för att få bort infektionen.

Han hade så ont i tassarna att han var tvungen att huka sig ner för att hålla värmen, han rörde knappt på sig, vilket medförde att han utvecklat sår på benen.


Hans öron var också infekterade, så medan han var nedsövd rengjorde de dem grundligt och satte in medicin mot infektionen. Dessutom hade han tandproblem, han har bara 6 tänder kvar och kommer att behöva ett besök hos en tandläkare framöver.

Han hade också hornhinneinflammation, därav de rinnande ögonen, dessutom var han full av loppor.

Den stackaren var i bedrövlig skick

Övergiven varulvskatt

BÄSTA nyheterna är att han testades negativ vid SNAP-testet, ett test för FIV, Felint leukemivirus och hjärtmaskar!! Han var inte kastrerad och de skannade efter ett mikrochipp, men hittade inget, vilket Chris gläds åt.

Chris tror är att han ägdes av någon som försummat katten länge, eftersom det tar lång tid för klor att växa sig så dåliga… Om han varit en frisk katt skulle han hållit klorna i form med promenader och vässat ner dom på trädstammar.

Kattens övergripande hälsotillståndet var extremt dåligt. Antingen dumpades han av ägaren eller så sprang han bort och ingen anmälde honom som bortsprungen.

Chris säger så gärna skulle få veta kattens historia, men att den säkert skulle göra honom väldigt arg.

Nu mår katten mycket bättre, han har fått ätit upp sig, fått och en varm säng och bor hos en bra fostermamma!

Veterinären fastställde hans ålder mellan 8 och 10 år, så vi kommer att göra allt för att den andra hälften av hans liv ska blir så bra som möjligt, omgiven av människor som älskar honom!

Övergiven varulvskatt räddades från från sitt smärtfulla liv

Jag blev som kattägare djupt tagen av filmen som laddades upp häromdagen. Vilket öde, man blir så tacksam över att det finns människor som Chris.