Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Upplyftande

Nu ska det bli lättare att äta på restaurang – vad sägs om en tvättäkta ”Pac-Man” mask?

"Pac-Man" mask
AMIR COHEN/REUTERS

Vad sägs om en ”Pac-Man” mask, ni vet den där som gapade hela tiden medan den svalde prickar, och nu till det bästa, den finns snart på marknaden, så du kan dinera à la ”Pac-Man Style”.

Det är ett gäng Israeliska uppfinnare som utvecklat en coronavirus-mask, försedd med en fjärrkontroll som öppnar munnen, så att gästerna kan äta mat utan att ta av den, en uppfinning de säger kommer att förenkla ditt restaurangbesök.

Snart kan du inta din föda med en tvättäkta ”Pac-Man” mask…..

"Pac-Man" mask
AMIR COHEN/REUTERS

Du trycker på en klämma så öppnas en lucka framför masken så att maten kan passera igenom masken.

”Masken öppnas mekaniskt eller automatiskt när gaffeln kommer till masken, ”sade Asaf Gitelis, VD på ”Avtipus Patents and Inventions”, på måndagen när han demonstrerade masken på dess kontor nära Tel Aviv.

Det är lite Pac-Man över det hela

”Då kan du äta, njuta, dricka och ta ut gaffeln så att den stängs, och du är skyddad mot viruset och andra människor som sitter med dig.”

Företaget sa att det planerar att börja tillverka masken inom några månader och hade redan lämnat in patent. De sa att den sannolikt bara skulle kosta någon eller några tior mer än de enkla medicinska masker som många bär, rapporterar Jerusalem Post.

Utanför en Juice Bar i Tel Aviv visade Reuters kunderna en mobiltelefonvideo av masken i aktion. Mottagandet var tudelat. ”Jag tror att den här masken, som gör att jag kan äta, är ett måste”, sa Ofir Hameiri, en 32-årig doktorand.

Ron Silberstein, en 29-årig musiker, sade däremot: ”Jag tror inte att den här masken passar till att äta t.ex mjukglass som droppar överallt. Jag skulle inte vilja bära masken efteråt.

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Blandat

Kan COVID-19-pandemin bli slutet för den klassiska buffén? Det vet vi ännu inte, men jag tror att vi kommer att betrakta vissa saker med...