Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Livet

Pappan till 19 barn döper nyfödde till ”nu räcker det” – ”vi kommer svälta ihjäl”

Pappan till 19 barn
OBS: Barnet har ingenting med artikeln att göra. Pixabay

Pappan till 19 barn, med två olika fruar, har döpt sin senaste baby till ”Yeter” – vilket betyder ”nu räcker det”.

Zeher Gezer, som bor i staden Diyarbakir i den sydöstra turkiska provinsen med samma namn, har avlat fram 19 barn med sina två fruar.

Och även om han och hans fruar älskar sin familj, säger han att det är en kamp för att få livspusslet att gå ihop.

Och nu med coronapandemin har han dessutom blivit av med sitt arbete och får kämpa för att hålla familjen flytande.

Barn
OBS: Barnet har ingenting med artikeln att göra. Image by Aamir Mohd Khan from Pixabay

I Turkiet är polygami olagligt, men det är möjligt att komma runt förbudet genom att bara gifta sig med en andra fru i en religiös kontext, men inte registrera det som ett lagligt äktenskap.

Barnens mödrar, Dilber och Ikramiye Gezer, säger att de är nöjda med arrangemanget, även om de erkänner att de i början inte kom överens.

Men nu har de blivit som syskon som hjälper varandra i det alltför trånga huset.

Zeher första fru Dilber, mor till tio barn, sa: ”Först var jag avundsjuk på hans nygifta fru och lite ledsen, men nu är vi som systrar. Vi är båda mödrar och hennes barn är mina och mina är hennes.”

Zeher Gezer har svårt med livspusslet

Zeher Gezer - pappan till 19 barn
Youtube

Den ansträngda ekonomin har lett till att det ofta inte finns tillräckligt med mat på bordet, det har även medfört att fem av flickorna och en pojke inte kan gå i skolan, rapporterar dailystar.

Zeher sa att han ville försörja sin familj själv, men förlorade sitt jobb på grund av Covid-19-pandemin. Han tillade: ”Om jag visste att detta skulle komma hade jag inte haft så många barn.”

Pappan till de 19 barnen, som ofta måste lägga sig hungriga, hoppas nu att de lokala myndigheterna ska räcka ut en hjälpande hand.

Zeher Gezer – pappan till 19 barn

Zeher sa: ”Jag vädjar till staten, premiärministern och presidenten. Vi behöver dem för att skydda oss. Vi lever eländigt, om vi inte får hjälp snart kan vi alla dö av hunger.”

Historien har orsakat heta diskussioner på sociala medier, där rasistiska kommentarer påpekar att familjen är av kurdisk härkomst, och att de snart kommer att vara i majoritet med sina stora familjer.

Introbild – Image by Bessi from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

I Island säljs en extremt kryddstark pizza, den beskrivs som den ”hetaste pizzan någonsin” av en överraskad shoppare. Pizzan med namnet ”Even Hotter Scarily...

Livet

En minderårig version av Dynamit-Harry i Kina släppte ner en smällare i en gatubrunn och ”satan i gatan,” vilken jädra smäll. Pojken fick brännskador...

Livet

Det blev en minst sagt jobbig reflektion i spegeln för henne. Connie White från Skottland publicerade bilden på Instagram, och ganska snabbt upptäckte folk...

Hundar

Just nu pågår en viral utmaning där folk lägger upp mindre smickrande bilder av sina hundar och bilderna är riktigt roliga. Speciellt nybadade hundar...