Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Upplyftande

Paramedicinska tatueringskonstnärer som tar vid när läkarna gjort sitt

paramedicinska tatueringskonstnärer
Youtube

Nu ska vi möta paramedicinska tatueringskonstnärer, de som tar vid när läkarna är klara med sitt. Efter en skada eller operation har oftast patienterna fula ärr som de ibland skäms för.

Vissa tatuerare har tagit sig an uppgiften att hjälpa dessa patienter. Den första nageltatueringen började som ett skämt när en man förlorade två fingertoppar i en byggolycka 2018.

Men allt detta ändrades när Eric Catalano tog fram sin nål och tatuerade dit två ”naglar”.

”Stämningen förändrades verkligen här inne,” erinrar sig Eric Catalano, där han står i sin tatueringsstudio ”Eternal Ink Tattoo Studio”. ”Allt gick från roligt till wow,” skriver khn

När han publicerade ett foto av de tatuerade naglarna på nätet förra året trodde han att kanske runt 300 personer skulle vara intresserade.

Föga anade han att bilden skulle få en sådan spridning och ses av miljoner människor runt om i världen.

Till och med ”Ripley’s Believe It or Not!” kontaktade honom för att få den virala tatueringen, ett par naglar som ser så verklighetstrogna ut att ingen kan tro att det är fejk.

Paramedicinska tatueringskonstnärer som ger hoppet tillbaka

paramedicinska tatueringskonstnärer
Youtube

Det virala fotot gjorde att den 39-årige Catalano började specialisera sig på paramedicinska tatueringar.

Nu vallfärdar människor med ärr till hans tatueringsstudio ute på landsbygden, cirka 10 mil utanför St. Louis. De kommer dit för att få uppleva den lekande kraften de sett på nätet.

Med ett bläck i hudton får Eric Catalano sina kunder att känna sig hela igen, med en konstform som tar vid när läkarna gjort sitt.

Han har blivit känd för sin talang med komplicerade naglar och att fylla igen ärr efter olyckor eller operationer, men andra paramedicinska tatueringsartister testar också hudtonade pigment för att täcka över ärr och missfärgningar för alla hudfärger.

Eftersom arbetet anses vara kosmetiskt, täcks det vanligtvis inte av någon medicinsk försäkring. Industrin fortsätter att växa, även om sjukvården debatterar huruvida tatueringsfärger är farliga eller inte.

Men många är villiga att betala ur egen ficka för att få den sista läkningen, av paramedicinska tatueringskonstnärer.

Den 32-årige hunduppfödaren Leslie Pollan i Oxford, Mississippi, tycker att denna tjänst är ovärderlig. Hon blev biten i ansiktet av en valp 2014. Hon genomgick otaliga operationer för att korrigera ärren på läppen.

”Jag gick till de plastikkirurger som skulle vara bäst i Memphis,” sade Leslie. ”Men de gav mig inget hopp, så jag började leta efter andra alternativ.”

Till slut valde hon att resa sex timmar till Erics studio, för att få en paramedicinsk tatuering. Han använde bläck och sin tatueringsnål för att kamouflera hennes ärr och gav henne tillbaka en bit av hennes självförtroende.

Erbjuder gratis hjälp med ”Wellness Wednesday”

paramedicinska tatueringskonstnärer
Får hjälp efter att ha drabbats av bröstcancer. Youtube

”Du förstår inte förrän du gått igenom det,” sade Leslie . ”Det fick mig att omvärdera livet.”

Eric Catalano är självlärd. Han använder de tekniker som han snappade upp för några år sedan när han hjälpte överlevare i bröstcancer som ville ha tatueringar i det mörka området runt bröstvårtorna.

Dessa tatueringar är bland de vanligaste paramedicinska förfrågningarna han får.

Terri Battist överlevde bröstcancer

Hans mormor hade bröstcancer. Hennes kamp mot sjukdomen är en stor anledning till att han så hängivet vill hjälpa kvinnor med med bröstcancer.

”Cancer tog en del av min kropp som jag aldrig kan få tillbaka,” sade Sarah Penberthy, en överlevande i bröstcancer. Jag kände att jag inte ens var mänsklig.”

Den 39-åriga Sarah sa att hon var tacksam för sitt liv men kände sig trasig, ända tills Eric Catalano kom in i bilden och gjorde sitt.

Han tatuerade bröstvårtor och det mörka området runt bröstvårtorna med en kreativ design av ett fartygs ankare på hennes bröst som löd “I REFUSE TO SINK.”

Han tar i dagsläget inte betalt för sina paramedicinska tatueringar. Förra året inrättade han en GoFundMe-sida som samlat in drygt 120 000 kr, vilket gör att han kan utföra sina tjänster gratis för närvarande.

Hjälper många som överlevt bröstcancer

”Rent ekonomiskt är det rena vansinnet, men det är bara något jag älskar att göra”, säger han.

Han gör fortfarande vanliga tatueringar i studion han etablerade för drygt 10 år sedan. Hans pris på 100 $ per timme för vanliga tatueringar har förblivit densamma medan han donerar sitt paramedicinska arbete varje onsdag i ( “Wellness Wednesday” ).

Spana även in dessa

Blandat

Filosofen Herbert Fingarette hävdade en gång att det inte fanns någon anledning att frukta döden. Men vid 97 års ålder började hans egen dödlighet...

Livet

En fabrik i Vietnam ertappades med att tvätta och ”återvinna” tusentals begagnade kondomer som sedan såldes till allmänheten. Polisen som gjorde en razzia mot...

Blandat

Bonden var far till smått otroliga 87 barn, och man undrar ju lite om han verkligen hann ägna någon tid åt jordbruket, eller ”plöjde”...

Blandat

Den indiska konstnären A C Gurumurthy är en hejare på ”pekfingervalsen”, han har använt sin skrivmaskin för att skapa konst i drygt 50 års...