Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Vad tänkte egentligen partiledaren Ebba Busch och visst borde hon veta bättre…

partiledaren Ebba Busch
Wikimedia.commons

Partiledaren Ebba Busch har hamnat i blåsväder sedan bilder från en privat fest uppmärksammats stort i media.

Det var i en villa utanför Stockholm som ca 25 personer samlades för att fira en pr-kvinnas 40-årsfest. Filmer från festen visar bland annat hur KD-ledaren dansar, kramar och kindpussar flera av de andra födelsedagsfirarna.

Under middagen satt gästerna tätt intill varandra, utan den armlängds avstånd som Folkhälsomyndigheten rekommenderat sedan den 1 april i år.

Undvik hemmafester – NOT

partiledaren Ebba Busch
Foto: INSTAGRAM

Festandet ska ha skett den 26 september – bara dagar efter att statsminister Löfven uppmanat svenska folket att undvika just trånga hemmafester.

Ebba Busch bemötte nyligen kritiken gällande middagen med influencern Margaux Dietz. Hon menade att hon följt myndigheternas råd, men har nu gjort en pudel.

”Hade varit bättre att avstå”

Men 40-årsfesten strax före den kritiserade middagen bröt mot flera av Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

  • Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.

Ebba Busch svarar i ett sms till Aftonbladet att covid-19 gör att man ställs inför valsituationer och beslut dagligen.

”Här har jag försökt göra en bedömning på förhand genom att till exempel sitta med nära vänner och i övrigt hålla avstånd. Merparten av bjudningen ägde rum utomhus.

I efterhand kan jag tycka att det hade varit bättre att avstå, och det har legat till grund för de bedömningar jag gjort därefter”, skriver hon.

Men herregud, hon borde ju verkligen om nån vetat bättre, vart tog hennes kristna värdegrund vägen? KD-ledaren brukar ju alltid vurma för sjukvården och har t.o.m kritiserat regeringen att med ”berått mod” ta livet av våra gamlingar.

Nej EBBA BUSCH – det är precis det här beteendet som gör att smittspridningen ökar i samhället och i slutändan skördar offer på äldreboenden.

Det är när man inte följer de enkla men basala rutinerna att HÅLLA AVSTÅND – att undvik att delta i större sociala sammanhang och framförallt inte kramas och kindpussas, som vi riskerar de äldres hälsa.

Partiledaren Ebba Busch visade prov på extrem omognad och dåligt omdöme

partiledaren Ebba Busch
Wille Öhgren / CC BY-SA

Vi är många i vårt samhälle som gör vårt bästa för att hålla smittan nere, vi undviker dylika tillställningar, vi håller avstånd, och framförallt, vi använder SUNT FÖRNUFT.

Allt detta visade Ebba Busch prov på att hon vid tillfället saknade, partiledaren för ett parti som sägs vurma för de gamla och sjukvården, och som sedan totalt bryter mot de ganska enkla förhållningssätt, som finns på plats för att skydda de gamla och sjukvården.

Så typiskt också att först hävda att hon följde FH´s råd och rekommendationer, för att sedan göra en pudel när hon blir överbevisad. Är det inte enligt kristen tro en synd att fara med osanning och ljuga?

Hur svårt kan det vara?

Hålla avstånd
Image by congerdesign from Pixabay

Hon menar att ”man ställs inför valsituationer och beslut dagligen”, ja det gör vi, och vi är många som på daglig basis tvingas ta dessa jobbiga beslut, men där vi hela tiden tänker på hur corona en dag kan rycka ifrån oss våra kära och nära, och vi agerar utifrån dessa enkla förhållningsregler.

Nej du EBBA, du kommer aldrig få mitt förtroende, du kommer aldrig vara trovärdig, du som partiledare BORDE HELT ENKELT VETAT BÄTTRE – ett litet tips på vägen, det finns faktiskt något som heter sunt förnuft och ett kollektivt ansvar.

Introbild – European People’s Party / CC BY

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Övriga

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för...

Blandat

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao. Landets hälsovårdsmyndighet...

Blandat

En fyrverkeriattack mot en polisstation i Paris för några dagar sedan aktualiserar frågan om det inte är läge att helt förbjuda dom? Förr sköts...