Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Livet

Pensionärsparet som dagligen raserade internet i byn – de ville titta på Piers Morgan ###

dagligen raserade internet
Pixabay

Pensionärsparet insåg inte att de dagligen raserade internet i hela byn varje dag, och detta i 18 månaders tid, när de satte på sin begagnade TV för att titta på Piers Morgan.

Alun och Elaine Rees köpte den gamla TV´n för ca 300 kr på Facebook för tre år sedan och monterade den på väggen.

Men de hade inte en susning om att TV: n störde ut bredbandssignalen i den lilla byn Aberhosan, i centrala Wales.

400 frustrerade bybor tillbringade ett och ett halvt år med att klaga på bredbandsleverantören över att de saknade internetuppkoppling, som varje morgon försvann.

Invånarna var extremt frustrerade

 dagligen raserade internet
Bild: via SUN

Ingenjörer från bredbandsleverantören bytte ut stora delar av kabeln som betjänade byn, men problemen fortsatte, skriver SUN.

Efter ytterligare undersökningar visade det sig att det uppstod en störning klockan 7 varje morgon, som så småningom kunde spåras till Alun och Elaines hem.

Ingenjörerna insåg till slut att parets gamla TV-apparat genererade höga impulsljud – vilket orsakar elektrisk störning i andra enheter.

Problemen inträffade varje morgon klockan 7 då paret skulle titta på ”Good Morning Britain”.

Paret som dagligen raserade internet

dagligen raserade internet
Den gamla TV´n på väggen var boven i dramat. Bild: via SUN

Den 63-årige Elaine, sa: ”En morgon kunde vi höra två män utanför vårt hus som pratade om signalstyrka.

”Vi tittade ut genom fönstret och såg att de var från BT, de hade någon sorts mätare med sig. En av dem pekade på vår ytterdörr”.

”Strax därpå så knackar det dörren och de ber oss att stänga av TV´n i sovrummet.”

Trots det pinsamma i situationen så sade Elaine: ”Jag älskar att titta på Piers Morgan på morgonen.”

Hennes 67-åriga make Alun sade: ”Mannen sa att vi omedelbart måste göra oss av med TV´n, då den störde ut internet i hela byn.

En av de frustrerade ingenjörerna sade: ”Och klockan 7, som ett urverk, hände det.” Vår enhet plockade upp en kaskad av elektriska störningar från ett hus i byn”.

Introbild – Image by Pete Linforth from Pixabay

Spana även in dessa

Livet

En minderårig version av Dynamit-Harry i Kina släppte ner en smällare i en gatubrunn och ”satan i gatan,” vilken jädra smäll. Pojken fick brännskador...

Livet

Det blev en minst sagt jobbig reflektion i spegeln för henne. Connie White från Skottland publicerade bilden på Instagram, och ganska snabbt upptäckte folk...

Hundar

Just nu pågår en viral utmaning där folk lägger upp mindre smickrande bilder av sina hundar och bilderna är riktigt roliga. Speciellt nybadade hundar...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...