Alamy
Publicerat i

Pizzerians värmande lapp på dörren blev snabbt viral – en värmande gest som återställer hoppet

Pizzerians värmande lapp på dörren är tamejtusan det bästa jag sett på länge. Ingen föds till tiggare, det är tragiska omständigheter som gör att folk blir hemlösa och börjar tigga, och jag kan för mitt liv inte fatta människor som kallar dem för ohyra…  Alla kan drabbas, människovärdet är på intet sätt kopplat till individens livsomständigheter.

Ta de där puckona som slog ihjäl tiggaren i Jönköping. En varm man som tidigare hade ett bra arbete och familj, men där omständigheter raserade hans tillvaro. Pojkarna filmade när de slog ihjäl mannen, filmer som de sedan visade upp för bekanta, och som även spreds på sociala medier.

Little Caesars pizza-kedja

Pizzerians värmande lapp på dörren
Alamy

En allvarlig fråga, vem är det som är ett totalt PUCKO i denna tragiska story…. Snorungar, hoppas ni får lida tiofaldigt, dom borde flås levande… Jag menar det. Man slår inte ihjäl en värnlös man, och man FILMAR INTE händelsen.

Men nu tillbaka till storyn, personal på restaurangen ”Little Caesars” i Fargo, North Dakota, märkte att en uteliggare gick igenom deras sopcontainer i jakt på mat, så de bestämde sig för att göra något åt det. Restaurangen har enligt uppgift donerat mer än 90 000 skivor pizza till hemlösa härbärgen. Lappen har suttit på dörren i flera månader, men historien blir viral gång på gång…

Pizzerians värmande lapp på dörren blev snabbt viral

På lappen står följande: ”Till personen som letar efter mat, du är en människa och värd mer än att äta från vår sopcontainer.

”Vänligen kom in under så bjuder vi på lite varm pizza och en kopp vatten utan kostnad. Vi ställer inga frågor.”

Pizzerians värmande lapp på dörren

Pizzerians värmande lapp på dörren
Alamy