in

Killen postade en bild av sin Bulldogg på Facebook – då knackade polisen på

Många anser att Pitbull är en aggressiv ras. De är förvisso en extrem kamphund, men med rätt uppfostran är de precis lika pålitliga och snälla som andra hundar.

Ingen annan hundras har fått utstå så mycket spott och spä, och vad värre är, oftast är det ”fel folk” som köper hundarna.

Dan Tillery och hans kära Bulldogg

Dan Tillery och hans kära Pitbull
Dan Tillery och hans kära Pitbull

Men en ägare som inte var av ”fel sort” var Dan Tillery, som var överlycklig över sin nya hund, som inte var en Pibull, utan en Bulldogg.

En av de första sakerna han gjorde var att publicera ett foto av sig själv med sin nya valp på Facebook. Föga insåg han att den bilden snart skulle ge upphov till en massa oro och ångest

Dan Tillery, med sin sambo

De vände sig till ”Detroit Dog Rescue”, för att se om de kunde hitta sin drömvalp. Det tog inte länge innan en vit amerikansk bulldogg, som varit där i 100 dagar, fångade deras intresse, skriver BT.

Bulldogg

Den hette ”Sir Wiggleton” och de adopterade honom direkt. De tog några bilder som de delade på Facebook. De döpte även om hunden till ”Diggy”, som stormtrivdes i sitt nya hem.

Bulldogg

När personalen från ”Detroit Dog Rescue” såg bilden delade de den på sin egna sida för att visa hur lyckliga de var. Det dröjde inte länge innan bilden fick stor spridning och uppmärksamhet…

Bulldogg

Naturligtvis blev Dan jätteglad över att så många människor stödde hans och Megans beslut att adoptera Diggy.

Bulldogg

Men nu tog saken en oväntad och oönskad vändning. Plötsligt knackade polisen på hans dörr. Vad ville de?

Det visade sig att polisen kom till hans hem därför att en av Dans Facebook-vänner, som sett bilden, rapporterat att Diggy var en Pitbull mix, något som stadsfullmäktige i ”Waterford” förbjudit, de ansåg rasen för farlig.

Polis

Dan blev tagen på sängen. Hans adoptionshandlingar sade att Diggy var en amerikansk bulldogg, varför var det här ett problem?

Trots att han bara känt Diggy ett par dagar, visste Dan i sitt hjärta att valpen var ofarlig, som glatt hälsade på poliserna och slickade dem i ansiktet!

Bulldogg

”Polismännen sade,” Vi är hundälskare, det är lugnt, han verkar snäll ”, berättade Dan i en intervju och tillade,”de tog till och med några bilder av honom ”. Dan pustade ut, men det var bara början.

Polismännen utförde en visuell inspektion och slog fast att Diggy var en Pitbull-blandning. De gav Dan tre dagar på sig att göra sig av med valpen.

Polis

”Från vår synvinkel är det ett ganska tydligt fall som bryter mot lagen”, sade Scott Underwood, polischef i Waterford. ”Vårt jobb är att upprätthålla lagen”

Det dröjde inte länge innan uppretade ”Diggy vänner” började kampanja för hans rättigheter. Lokalbefolkningen startade till och med en online-kampanj för att häva förbudet. Samtidigt förberedde Dan att ta saken till domstol.

Dan Tillery och hans kära Bulldogg”Oroa er inte, Diggy är säker hemma hos mig och matte”, skrev Dan på Facebook. ”Min advokat och jag ska göra allt vi kan för att Diggy ska stanna kvar hos oss, hans familj. Tack för allt stöd.”

Trots tre månaders långa förhandlingar bestämde de styrande att Diggy var en pitbull-blandning och att det var olagligt för Dan att ha honom. Då hade kampanjen att häva förbudet gett 111 000 namnunderskrifter.

Till slut bestämde sig tjänstemännen för att avskriva Diggy s fall. Den ”visuella inspektionen” som utfördes av polisen, följde inte lagen om hur man avgör en hund-ras.

Det innebar att det nu var helt lagligt för Dan att ha hunden hemma och behålla honom för gott!

Bulldogg

Om det inte varit för ägarens beslutsamhet – liksom kampanjandet från så många hundälskare, hade Diggys historia kanske fått ett helt annat slut.

Diggy är nu godkänd som en Bulldogg

Bulldogg

Diggy kunde äntligen andas ut och stanna kvar hos sin nya familj den så väl förtjänade, efter sin långa tid i härbärget!

Glöm inte att dela artikeln till dina vänner!