Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Qantas flyg till ingenstans blev så poppis att biljetterna sålde slut på 10 minuter

Qantas flyg ingenstans
Pixabay

Qantas flyg till ingenstans blev så poppis att de sålde slut på 10 minuter. Innan pandemin flög folk för att komma från en destination till en annan så snabbt som möjligt.

Men med globala reserestriktioner har många saknat upplevelsen av att bara flyga – att få ge sig upp bland molnen utan att egentligen vara på väg någonstans.

Det är där ”Qantas flyg till ingenstans” kommer in – flygresor som sker endast i syfte med upplevelsen, och inte destinationen.

För att visa hur populärt det är, så säljer Qantas biljetter till en sightseeingtur till ingenstans enligt flygbolaget, med passagerare som längtar till himlen. Australien har nästan ställt in alla internationella flygningar.

Qantas flyg till ingenstans blev en megasuccé

Qantas flyg ingenstans
Image by skeeze from Pixabay

”Det är förmodligen den snabbast sålda flighten i Qantas historia”, sade flygbolagets VD, Alan Joyce, i ett uttalande.

”Människor saknar helt klart resor och flygupplevelsen. Om efterfrågan finns, kommer vi definitivt att överväga fler av dessa natursköna flygningar medan vi väntar på att gränserna ska öppnas.”

Flygningen kommer endast att flyga inom Australiens gränser. Planet ska också att göra en låg överflygning över vissa landmärken, inklusive Uluru och Bondi Beach, skriver CNN.

Resan kommer att ske med en Boeing 787 Dreamliner, vanligtvis använt för interkontinentala resor. Planet är känt för sina stora fönster, vilket gör den idealisk för lite sightseeing från 10 000 meters höjd.

Flight QF787, som avgår från Sydney den 10 oktober och återvänder sju timmar senare, släppte 134 biljetter i olika klasser. De kostar alltifrån 5800 kr till 29 000 kr, och som sagt, de sålde slut på 10 minuter.

För alla som saknat känslan – men inte så klimatsmart dock

Introbild – Image by Bilal EL-Daou from Pixabay

Spana även in dessa

Livet

En minderårig version av Dynamit-Harry i Kina släppte ner en smällare i en gatubrunn och ”satan i gatan,” vilken jädra smäll. Pojken fick brännskador...

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...