Connect with us

Hallå där, vad letar du efter?

Upplyftande

Spana in fotografen som bokstavligen följde alla råd till ett framgångsrikt liv

råd till ett framgångsrikt liv
Pavel Dokuchaev

Vi översköljs av råd till ett framgångsrikt liv, tidningsrubrikerna skriker ut budskapen, reklamen på tv har sin syn på hur vi når dit, men vad är egentligen ett framgångsrikt liv?

Själv anser jag det som att bara vara till freds med vardagen, jag behöver ingen dyr kostym från Armani, ty ”mitt jag” sitter på insidan. Det är i mångt och mycket Instagram och Facebook som skapat denna falska yta.

Därför är Pavels fotoserie här nedan så befriande klockren…….

Den 29-åriga fotografen och ingenjören Pavel Dokuchaev från Samara (ca 1 050 km från Moskva) studerade alla typiska råd från olika online-coacher och visualiserade det sedan i sitt fotoprojekt ”Guy’s Way to Success”.

Det visade sig bli till en serie bilder med både underhållande och högst tänkvärda budskap.

”Den” framgångsrika mannen ”håller på att bli en modern kult. På sociala medier poserar killar i dyra kostymer bredvid sina pråliga bilar utanför sina villor – själva sinnesbilden av den framgångsrika mannen.

10 råd till ett framgångsrikt liv

Pavel studerade dussintals webbplatser för att söka efter framgångstips.

”Jag började leta efter unika råd, men insåg ganska snart att det i princip är samma budskap överallt”, förklarar fotografen.

Till slut arbetade han fram en lista med tio standardtips för ett framgångsrikt liv:

1 Klä dig som en framgångsrik affärsman

10 råd till ett framgångsrikt liv
Pavel Dokuchaev

2 Gör det du älskar

Pavel Dokuchaev
Pavel Dokuchaev

3 Arbeta hårt

råd till ett framgångsrikt liv
Pavel Dokuchaev

4 Våga ta risker

råd till ett framgångsrikt liv
Pavel Dokuchaev

5 Utveckla din kommunikationsförmåga

råd till ett framgångsrikt liv
Pavel Dokuchaev

6 Idrotta

Idrotta
Pavel Dokuchaev

7 Säg ja till nya saker

Säg ja till saker
Pavel Dokuchaev

8 Läs mer

Läser
Pavel Dokuchaev

9 Omge dig med likasinnade

Omge dig med likasinnade
Pavel Dokuchaev

10 Skapa ett altare för framgång

Skapa ett altare för framgång
Pavel Dokuchaev

Medans han arbetade med projektet insåg Pavel att framgångsrikt var synonymt med att ha – dyr kostym, fin bil, vräkig bostad och semester utomlands varje år.

”Vissa Instagrammare uppstår bara 1-2 gånger per år, det är när de är på semester. En utlandssemester är ett bevis för framgång i Ryssland, säger Pavel.

”Man får en känsla av att människor är rädda för att visa sin vardag eftersom den är tråkig i jämförelse. De är rädda för att någon ska säga: ”Åh, hon arbetar i trädgården igen.” Det gör mig ledsen.

På grund av dessa påtvingade stereotyper tvingas vi ofta skapa en illusion av framgång istället för att bara vara oss själva,” avslutar Pavel Dokuchaev.

Rekommenderade till dig

Livet

Nu till den bisarra storyn om Adam Rainer. Vad gäller medicinska avvikelser har den moderna vetenskapen haft gott om mystiska fall att grotta ner...

Blandat

Nu till vikingar kontra nynazister. Medeltidsälskare har blivit alltmer oroade av hur nynazister och högerextrema grupper missbrukar medeltida historia. Dokumentären som precis släppts visar...

Upplyftande

Det hjärtvärmande ögonblicket då hela gatan applåderar sjukvårdaren har blivit en värmande nyhet som fått stor spridning, vi behöver få lite uppmuntrande nyheter just...

Retro

Det är inte alla som äger en 70 år gammal tvättmaskin, än mindre tvättar sina kläder i den. Men det var precis vad den...