i kategori

Parkerar sin ”Range Rover” full med varningstext utanför återförsäljaren

Steve Hamilton har köpt tre stycken Range Rover från samma återförsäljare, men nu har han fått nog. Han har totalt lagt ut nästan 2.5 miljoner, en för sig själv, en för sin fru, och en till svärfar.

Inte nöjd med servicen på sin Range Rover

Range Rover

Advertisement

Steve har länge varit en lojal kund hos återförsäljaren, genom åren har han totalt köpt tio bilar från samma återförsäljare, men de senaste händelserna fick honom att gå i taket.

På varningstexten står följande:

Använd inte denna återförsäljare

Dålig kundservice

Helt inkompetenta

Bristande kommunikation

Kan inte laga bilen

Strax efter att han köpt bilarna fick en av bilarna massor med problem. Växellådan krånglade, fjädring krånglade, krockkuddarna krånglade, och det var problem med motoroljan, skriver lolwot.

Range Rover

Tack och lov hade han tre års garanti, men att få Land Rover att fixa problemen visade sig vara riktigt svårt.

Han fick köa i fem timmar, och anser att Land Rover inte gjort något för att åtgärda problemen. Återförsäljaren har haft den i drygt sju veckor, men har ännu inte angett någon tidsplan för när arbetet ska vara klart.

Verkstad
Vad sysslar de med på Range Rover..

Steve tappade förtroendet och tog saker i egna händer. Han anlitade en grafisk formgivare som skapade dekaler till bilen, som han sedan parkerade utanför återförsäljaren.

Range Rover
Ett tydligt budskap…

”Ingenting blev gjort. Så jag vände mig till en grafisk designer för att märka bilen med den text jag ville ha”. Sedan bestämde jag mig för att parkera den utanför återförsäljaren, för jag vill varna andra, så de inte ska råka lika illa ut”.

”Jag har sedan dess kontaktats flera gånger av återförsäljaren”. ”De har även erbjudit mig gratis champagne, men jag dricker inte”. ”Allt jag vill är att de ska fixa bilen.”