Connect with us

Sök bland alla artiklar

Retro

René Lacoste som inte bara spelade tennis – spana in hans smarta bollmaskin

Rene Lacoste
Pixabay

René Lacoste är inte bara polotröjor med krokodiler på. Han uppfann även denna tennisbollsmaskin, blott 24 år gammal.

René Lacoste började spela tennis först vid 15 års ålder. Han saknade naturlig fallenhet för slagteknik, men nådde stor framgång genom stenhård träningsdisciplin.

René var den yngste av de franska ”fyra musketörerna”, som under andra halvan av 1920-talet och början av 1930-talet dominerade den internationella tennisscenen.

Rene Lacoste
Image by 272447 from Pixabay

För att effektivare kunna träna på smashar, utvecklade han en bollautomat som levererade bollar i lagom höjd.

René slog vad om en krokodilskinnväska att han skulle vinna nästa match. Detta blev känt för den amerikanska publiken som då började kalla honom för ”Le Crocodile”.

Hans fick dock ingen väska efter segermatchen av sin gode vän, som däremot broderade en krokodil på Lacostes tenniströja.

Efter det att Lacoste i förtid tvingats avsluta sin tenniskarriär gav han sig in i affärslivet och började tillverka och sälja kvalitetskläder, i första hand avsedda för tennis.

1933 grundade han ”Le Societe Chemise Lacoste”. Mest känd är dess bomullströja med polokrage, försedd med den karakteristiska gröna krokodilen, som vissa anser vara en alligator.

René Lacoste och hans smarta bollmaskin

Introbild – Image by Cynthiamcastro from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Nu varnar forskare för ett nytt coronasymtom som kan vara en indikation på att du blivit smittad – det handlar om en ”konstig känsla...

Blandat

Verklighetens Mowgli är en djup tragisk historia. Han tvingas ta sin tillflykt till djungeln för att slippa bli mobbad i byn. Hans stackars mamma...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...