Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Blandat

Jacob reste till Syrien och det blev ett minst sagt hjärtskärande möte ****

Reste till Syrien
Youtube

Jacob Laukaitis reste till Syrien och trots att han rest till de flesta udda länder, så blev denna resa en av de mest hjärtskärande resor han någonsin upplevt. Under de senaste tio åren har kriget plågat landet svårt.

Rebellerna och armén krigar om herraväldet och miljontals flyktingar flyr landet på alla sätt de kan. Han blev djupt tagen av alla förstörda städer, men också av folkets värme.

När han såg på nyheterna hur kriget utvecklades så undrade han alltid hur lokalbefolkningen hade det. Hur hanterade de allt som hände omkring dem. Hur såg de på framtiden.

Under många år var det allt, bara hans tankar. Men nyligen fick han äntligen chansen att komma in i Syrien och se allt med egna ögon.

”Trots att det var den mest hjärtskärande reseupplevelsen i mitt liv, förvånade lokalbefolkningen mig helt med sin styrka, gästfrihet och vänlighet.”

Reste till Syrien
Mötte många varma männsikor

”Jag såg bokstavligen tusentals förstörda och övergivna byggnader, jag såg en terroristattack som skedde bara några kilometer bort, och trots allt detta så verkade lokalbefolkningen ha så mycket positivitet, uthållighet och tro på framtiden, att jag blev helt tagen.”

”Människor hälsade på mig, poserade för mig, visade mig sitt arbete, delade måltider med mig och skrattade med mig som om jag var en länge förlorad kusin.”

”Tack till det underbara folket i Syrien för deras styrka under dessa svåra omständigheter. Jag önskar att jag kunde vara hälften så stark som de är och jag ber att deras liv kommer att återgå till det normala så fort som möjligt.”

Han reste till Syrien och det blev en hjärtskärande resa och upplevelse

En film till alla SD:are som kallar flyktingar för avskum och pack.

Kolla även in dessa

Blandat

Hur coronaviruset sprids utomhus kontra inomhus är en högaktuell fråga. Kan man bli smittad av en förbipasserande joggare t.ex? Om du vill hålla dig...

Upplyftande

Bosse från Holmsund älskar sin annorlunda trädgård med modelltåg. När garaget inte räckte till, ja då byggde han en ny större bana ute i...

Retro

Kickar igång med ikoniska foton Sovjetunionen, de där bilderna som har den där lilla extra knorren som gör dom speciella. För att uttrycka det...

Blandat

Det florerar åtskilligt med falska rykten om coronaviruset, där det ena är värre än det andra. Har som policy att när jag publicerar något...