Rida Bennajem
Youtube

Våldsamma storyn om Rida Bennajem – så ung men ändå en ”Most Wanted” …

Det här är berättelsen om Rida Bennajem, en ung ligist som förvandlades till en av de mest eftersökta brottslingarna i Nederländerna.

Född av marockanska föräldrar och uppvuxen i den tumultartade stadsdelen Amsterdam West, blev han orädd och obeveklig.

Med början i den ökända gruppen ”Gulden Winckelplantsoen” gick han in i den skrämmande världen av väpnade rån och droghandel.

Ridas liv tog en vändning med skjutningen av den nederländska musikartisten Mr. Probz, vilket markerar början på ett liv på flykt.

Våldsamma storyn om Rida Bennajem

Efter den misslyckade kuppen mot juvelerarbutiken ”Has Gold” i Leiden sattes Rida upp på listan över landets Most Wanted.

Berättelsen tar en djupare, mörkare vändning när Rida, nu en kallblodig mördare, slutför sitt jobb på Redouan Boutaka och senare på Najeb Bouhbouh.

Det satte igång det ökända ”Mocro-kriget” i Amsterdam, konflikten inom den marockanska maffian som började 2012.

Så var Rida en förrädare, spelade han på båda sidor, eller var han bara ännu en bricka i det farliga spelet i den undre världen?

Rida Bennajem
Youtube

Hur som haver slutade hans liv i en blodpöl, efter en sanslöst snabb karriär inom den Nederländska organiserade brottsligheten.

Han fick den tvivelaktiga äran att bli den yngsta personen på den holländska listan över mest eftersökta personer någonsin.