Jag kräks på RIKS och deras snedvridna vinklingar och extremt skeva rapportering

Kanalen RIKS som drivs av SD har dykt upp några gånger i flödet, tyvärr får jag väl säga då jag kräks på deras förljugna metodik.

De tar något och förvanskar det grovt till att allt är regeringens fel. Dessutom fylls kommentarsfälten med invektiv i överflöd, rasistiska tillmälen, dödshot, och hetsen att polarisera är påtalande.

Först vill jag bara säga att personen som ”gafflar” med polisen borde få någon sorts straff eller påföljd, där kan jag i viss mån hålla med, man blir på ren svenska förbannad.

Men att jämföra hans agerande med beväpnade och brutala rånare är som att likställa äpplen med päron…..

RIKS likställer brutala och beväpnade rånare med en snubbe med taskig attityd

De jämför alltså en munhuggande ”utlänning” med beväpnade rånare som utfört ett brutalt rån mot en juvelerarbutik i Oslo som desperat flyr från polisen.

Rubriken är – Till skillnad från i Sverige har polisen i Norge befogenheter att göra sitt jobb

Sedan är karusellen i full gång, kommentarerna haglar över den svenska polisens inkompetens och att den inte har någon ”stake”, allt är regeringens fel, Bla bla bla……..

En viktig poäng de missar är att det ibland är bättre att försöka lugna ner en hätsk stämning än att gå ”bärsärk all in,” så att säga, något poliserna är utbildade i att göra för att undvika en våldsupptrappning.

Patetiskt är ordet

RIKS

Vad menar de egentligen med att den svenska polisen saknar befogenheter att göra sitt jobb?

På vilket sätt saknar den befogenheter, vilka är det i så fall som saknas, istället hänvisar man till ett gammalt ingripande i Norge, och att den norska polisen minsann har befogenheter att utföra sitt jobb????

Vidare bör man ställa sig frågan huruvida vi vill ha en poliskår som misshandlar och använder övervåld, typ belarusisk polis, för det är ju det man implicerar i inslaget.

Videon lite längre ner visar hur svensk polis redan 2013 skjuter ihjäl rånare i Södertälje.

Man skulle kunna göra en liknande film där man hävdar att ”Till skillnad från i Norge har polisen i Sverige befogenheter att göra sitt jobb”.

Den norska polisen är minsann mjäkig och kräver bara att ”rånarna ska lägga sig ner”, medans svensk polis agerar resolut och ”skjuter rånaren i huvudet”.

Man kan ju alltid vinkla saker in absurdum, vilket dessvärre är en del av deras signum och agenda………….

Tre svenska poliser avlossade ett femtontal skott till skillnad mot den ”lama” norska polisen som inte avlossade några skott

Introbild – Image by Gerd Altmann from Pixabay