Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Upplyftande

Möt roboten Mitra som hjälper nära och kära att få ”träffa” COVID-19 patienter ###

Roboten Mitra
Youtube

Ett sjukhus i New Delhi har tagit hjälp av roboten Mitra så att deras COVID-19 patienter kan integrera med vänner och släktingar.

Den rör sig runt på avdelningen vid ”Yatharth Super Specialty Hospital” i New Delhi och bidrar faktiskt också till rehabilitering av patienterna, de blir piggare av att återse nära och kära.

”Det tar lång tid att återhämta sig, och under denna tid, när patienterna som mest behöver sina familjer, så kan de inte besöka dem”, säger läkaren Arun Lakhanpal, som förklarar varför de valt att använda roboten.

Mitra-robotens ögon är utrustade med en ansiktsigenkänningsteknik, som hjälper den att minnas människor den interagerat med tidigare.

Robotens läsplatta gör det möjligt för patienter att koppla upp sig mot vänner och anhöriga via videosamtal, liksom med medicinsk personal som inte kan gå in på avdelningarna, skriver inceptivemind.

Mitra, som betyder ”vän” på hindi, är mest känd för att ha interagerat med Indiens premiärminister Narendra Modi vid ett evenemang 2017.

Mitra-roboten, som kostade sjukhuset nästan 140 000 kr, används främst av patienter som inte kan kommunicera med sina telefoner.

Men den kan också användas vid medicinska konsultationer, vilket minskar risken för vårdpersonal att smittas av coronaviruset.

Roboten Mitra – ett uppskattat inslag bland patienterna

Spana även in dessa

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...

Blandat

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao. Landets hälsovårdsmyndighet...