Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Vad har hänt sedan Ronnie McNutts självmordsvideo florerade på TikTok?

Ronnie McNutts självmordsvideo
Pixabay

De flesta har nog berörts eller hört talas om Ronnie McNutts självmordsvideo, som livestreamades på Facebook, och som sedan spreds till olika social plattformar, däribland TikTok.

Ronnie McNutt filmade sig själv när han tog sitt eget liv och livesände den skrämmande filmen på Facebook.

Det bröt ut ett ramaskri mot sociala medier jättar för att de inte stoppade spridningen och att barn exponerades för en traumatiserande film.

Funderade på om jag skulle försöka leta upp filmen, men trots att jag ”tror jag hittade den”, så valde jag att inte trycka på play, kände att jag inte ville utsätta mig för detta.

Vem var Ronnie McNutt?

Ronnie McNutts självmordsvideo

Den 33-årige Ronnie McNutt beskrevs som en omtänksam och lojal man, boendes i Mississippi. Det var den 31 augusti som han valde att ta sitt liv i sitt hem.

Han var arméveteran som tjänstgjort i Irak och arbetade i en Toyota-fabrik i Blue Springs.

Enligt vissa obekräftade rapporter ska han ha förlorat sitt jobb och brutit med sin flickvän.

Många på sociala medier har sagt att de oavsiktligt råkade se klippet och varnade andra för att inte klicka på miniatyrbilden som visar en skäggig man med telefon.

McNutt var medlem i ”Celebration Church Tupelo”, som bekräftade hans död den 1 september i ett Facebook-inlägg.

Videon sägs ha dykt upp i TikToks ”utvalt till dig”, vilket gjorde det svårare för användare av appen att undvika filmen.

Ronnie McNutts självmordsvideo

Ronnie McNutts självmordsvideo
Folk på social media sa att de blev ”skakande” efter att ha sett videon av misstag.

Finns filmen kvar på TikTok?

TikTok försöker nu frenetiskt ta bort alla spår av den vidriga filmen, även andra sociala plattformar kämpar hårt för att ta bort filmen.

Chefer på TikTok säger att de nu stänger av alla som laddar upp filmen igen. Men man tror att videon kan ha spridit sig till andra appar som YouTube och Instagram.

En TikTok-talesman sa: ”I söndagskväll cirkulerade ett klipp från ett självmord som livestreamats på Facebook, och som spridits till andra plattformar, inklusive TikTok.

”Våra system har automatiskt upptäckt och flaggat för dessa klipp eftersom de bryter mot vår policy mot innehåll som visar, berömmer, förhärligar eller främjar självmord.

”Vi stänger ner konton som upprepade gånger försöker ladda upp liknande klipp, och vi uppskattar användare som rapporterar om olämpligt innehåll, och som varnar andra för att titta på, engagera eller dela sådana videor, av respekt för personen och deras familj.

En talesman för Facebook sade att företaget använde automatiserad teknik för att stoppa uppladdningar av videon på Facebook och Instagram, skriver sun.

Tjänstemän vid Facebook sa: ”Vi tog bort originalvideon från plattformen förra månaden, samma dag den streamades, och vi har använt automatiseringsteknik för att ta bort kopior och uppladdningar sedan dess.”

Vänner berättar om sorgen

En vän skrev: ”Var snäll och be en bön just nu för familjen till Ronnie McNutt. Han dödade sig själv live på Facebook, och jag pallar inte att se detta.

”Jag försökte nå honom, men uppenbarligen var jag inte tillräckligt snabb.Jag hann tyvärr inte. Kära Gud, jag önskar att jag hade fått kontakt med honom.”

I hyllning till McNutt sa ”Celebration Church Tupelo”: ”Ronnie kommer att saknas av alla som älskade och kände honom.

”Han var mycket omtänksam, engagerad, lojal, pålitlig och excentrisk. Han tjänade sin kyrka troget och var älskad av många.

Introbild – Image by Solen Feyissa from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Mamman hade ett gruppvideosamtal på Whatsapp med sin son och hans vänner när helt plötsligt en halvnaken främling dök upp i gruppen. Mamma berättar...

Blandat

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans. ”Jag förlorade min mamma för...

Blandat

Mobben jagar ikapp bilisten och jag är glad att jag inte satt i den bilen. Videon som laddades upp på Youtube för några timmar...

Blandat

Vem uppfann ”Rysk Roulette” – och hur vanligt var det i forna tider och hur ser det ut idag, det ska vi kika närmare...