ryska styrkor flyr
Youtube

Här flyr ryska styrkor hals över huvud – 28:e brigaden är inte att leka med …..

Ukrainska filmer visar ”hur ryska styrkor flyr samtidigt deras militära utrustning förstörs av ukrainska styrkor”.

Filmerna visar stora plymer av mörkgrå rök som stiger upp i luften när de träffas på öppna fält nära de södra städerna Mykolaïv och Kherson.

Man kan se hur vissa militärfordon försöker fly när explosionerna dånar runt dem.

Ett annat militärfordon kan ses försöka köra bort från platsen när filmen tar slut.

Bilderna erhölls från den ukrainska försvarsmaktens 28:e separata mekaniserade brigad, som skrev:

”Artillerikriget fortsätter, den 28:e brigaden jagar och bränner ockupanternas utrustning i Kherson- och Mykolaïv-regionerna.

Erövrarna flyr vårt land.” De tillade: ”Kherson håll ut, vi är nära!”

Nära de södra städerna Mykolaïv och Kherson

ryska styrkor flyr
Youtube

Den 28:e separata mekaniserade brigaden är uppkallad efter riddarna av vinterkampanjen, som kämpade mot bolsjevikiska styrkor under det ukrainsk-sovjetiska kriget.

Vinterkampanjens huvuduppgift var att upprätthålla närvaron av den ukrainska folkarmén (UPA) på ukrainskt territorium och i fiendens territorium, genom gerillaaktioner.

I sovjetisk historiografi och terminologi skildras den väpnade konflikten som en del av det större ryska inbördeskriget.

I Ukraina utkämpades detta krig mellan den nationella regeringen (ledd av Symon Petliura) och den bolsjevikiska regeringen (ledd av Lenin).

Kriget kan delas in i tre faser:

– December 1917 – april 1918:
Revolutionära dagar, bolsjevikiska uppror, invasion av röda gardets formationer, undertecknande av protektoratfördrag och befrielse från bolsjeviker.

– December 1918 – december 1919:
Inbördeskrig i Ukraina, invasion av Röda armén, enande av Ukraina, antisovjetiska bondeuppror, Denikins frivilliga armé och de allierade interventionerna, förlust av VästUkraina till Polen.

– Våren 1920 – Hösten 1921:
Polsk-sovjetiska kriget (Warszawafördraget), ryska inbördeskriget (mellan bolsjevikernas arméer och södra Rysslands väpnade styrkor), ukrainska gerillaoperationer (första och andra vinterkampanjen), regering i exil.

Här flyr ryska styrkor hals över huvud