Satan II
Youtube

Rysslands nya gigantiska missil ”Satan II” – Putins allvarliga varning till väst….

Ryssland har testat ”Satan II,” en ny interkontinental ballistisk missil som kan träffa både Europa och USA.

Vladimir Putin sa att det framgångsrika testet skulle skicka en viktig signal till resten av världen.

RS-28 Sarmat har varit under utveckling i flera år och får ses som en uppgradering av Kremls nuvarande vapenarsenal från kalla kriget.

Missilen gjorde sin första testflygning den 20 april 2022, och den ryska regeringen räknar med att missilen kan tas i bruk senare under året

Den kan enligt uppgift bära en bruttolast på 10 ton, inklusive kärnvapen, och rikta in sig på flera platser samtidigt

Enligt ryska statliga medier så var det bara det första testet i en serie med planerade tester.

Putin sa i en tv-sänd kommentar: ”Missilen är utrustad med de bästa taktiska och tekniska egenskaperna och moderna antimissilförsvar är chanslösa”

”Den saknar motstycke i världen och kommer inte heller ha något liknande på en lång tid framöver”.

”Missilen saknar motstycke i världen”

Satan II
Shanghai Media/Youtube

”Det unika vapnet kommer att stärka våra styrkor, och på ett tillförlitligt sätt säkerställa Rysslands säkerhet från yttre hot”.

”Den skickar också en tankeställare till alla som i hettan av aggressiv retorik försöker hota vårt land.”

”Enligt rysk media kan Sarmat ladda upp till 10 stora stridsspetsar, 16 mindre, en kombination av stridsspetsar och motåtgärder.”

Missilen avfyrades från Plesetsk Cosmodrome i Archangelsk och kan träffa mål på långa avstånd med hjälp av olika flygvägar.”

Ryssland testade fruktade Satan II

”Den har unika egenskaper som gör att den kan övervinna alla befintliga och framtida antimissilförsvarssystem”, sa försvarsministeriet.

Det har rapporterats att det skulle kunna utnyttja en flygbana över Sydpolen för att undvika försvarssystem, även om detta inte har bekräftats.

Testet kommer inte som någon överraskning för västerländska regeringar, som övervakat utvecklingen av vapnet i flera år.

Nato kallade tidigare versioner av vapnet för Satan, därför blev det naturligt att kalla den nya versionen för Satan II.