Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Övriga

Satellitbilder avslöjar pingvinkolonier som tidigare varit helt okända

Satellitbilder avslöjar pingvinkolonier
Unsplash

Satellitbilder avslöjar att det finns nästan 20 procent fler pingvinkolonier i Antarktis än vad man tidigare trott.

De nya bevisen på ytterligare 11 kolonier med kejsarpingviner upptäcktes från rymden, vilket ökade den totala mängden kolonier på kontinenten till 61.

Även om upptäckten är spännande, varnar forskare för att bli alltför optimistiska.

Philip Trathan, chef för bevarandebiologi vid ”British Antarctic Survey”, sa:

Även om detta är goda nyheter så ligger tyvärr avelsplatserna på ställen där våra modelleringar förutspår att antalet kejsarpingviner kommer att minska.

Fåglar på dessa platser har oddsen emot sig, – vi måste studera dessa platser noggrant eftersom klimatförändringarna kommer att påverka denna region.

Resultaten som publicerades i ”Remote Sensing in Ecology and Conservation”, samlades in genom att övervaka pingvinförflyttningar i bilder tagna av satelliten Copernicus Sentinel-2.

Satellitbilder avslöjar nya pingvinkolonier

Satellitbilder avslöjar nya pingvinkolonier
Photo by Suzan Kiršić on Unsplash

Mycket av Antarktis är otillgängligt på grund av temperaturer så låga som -50 ° C och pingviner är för små för att dyka upp i satellitbilder.

Men forskare kan spåra koloniernas rörelser med hjälp av de bruna fläckarna som de lämnar på isen.

Peter Fretwell, huvudförfattare och geograf på ”British Antarctic Survey”, sade:

Detta är en spännande upptäckt. De nya satellitbilderna från Antarktis kustlinje har gjort det möjligt för oss att hitta dessa nya kolonier.

Men även om det är goda nyheter, är kolonierna små och höjer bara den totala mängden med fem till tio procent, till drygt en halv miljon pingviner, skriver indy.

Beviset på kolonierna, som man tidigare misstänkt funnits, men som inte kunnat bekräftats, upptäcktes 180 km utanför kusten på havsis som bildats kring isberg.

Syftet med deras projekt är att förse Europeiska kommissionen med information om planetens hälsa, särskilt när det gäller klimatförändringens effekter.

Introbild – Photo by NOAA on Unsplash

Spana även in dessa

Livet

Papegojorna började svära som en borstbindare. Djurparken, som haft papegojorna i karantän under pandemin, tvingades sätta dom i karantän igen, fast nu p.g.a ovårdat...

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...

Upplyftande

Den 57-årige Chen Qingqi gillar att vissla, men inte som oss andra bara då och då, nä, han visslar nästan hela tiden. Oavsett om...

Upplyftande

Tänk att vara pizzabud få 120 000 kr i dricks, det vore ju som att man måste nypa sig i armen för att ta...