Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Hur kommer det sig att det finns sedlar med 0 Euro – ja du läste faktiskt rätt…

sedlar med 0 Euro
Youtube

Nu till sedlar med 0 Euro, Ja, du läste rätt. En sedel med bara en nolla på. Det är nog inte bara du utan många med dig som blir förvånade när de ser denna sedel och tänker att det är fejk.

Men de första sedlarna med 0 euro trycktes i Frankrike 2015 för att främja turismen. Snart följde andra länder efter och det tog inte lång tid innan intresset väcktes hos samlare.

Precis som vanliga eurosedlar så har de äkta hologram, vattenmärke, silverfärgad säkerhetstråd och ett unikt serienummer.

Så du har faktiskt en äkta sedel och de känns precis som vanliga eurosedlar. ’Men det finns en stor skillnad, dessa sedlar har inget värde, du kan inte handla med dom, fast de har dock ett unikt samlarvärde, skriver mynthuset.

Sedlarna älskas av samlare

sedlar med 0 Euro
Bild: mynthuset.se

Redan från början blev sedlarna mycket populära bland samlare. Med denna sedel har du verkligen något unikt i dina händer.

Alla de egenskaper som finns hos vanliga eurosedlar finns även på dessa noll-sedlar, och de olika länderna har sina egna motiv, kopplade till landet i fråga. Även Sverige har sin sedel, med gamla stan i Stockholm som motiv.

De vanliga eurosedlarna finns i sju olika valörer: 5 €, 10 €, 20 €, 50 €, 100 €, 200 € och 500 €, där varje valör har sina egna specifika mått och färgsättning.

De pryds alla av ett gemensamt tema med den europeiska arkitekturen i olika konsthistoriska perioder.

Sedlarnas framsida pryds av fönster eller portar, medan baksidan pryds av broar.

För att inte framkalla kontroverser mellan medlemsstaterna i valet av vilka monument som ska pryda sedlarna är samtliga fönster, portar och broar fiktiva.

Sedlar med noll Euro

Spana även in dessa

Livet

En minderårig version av Dynamit-Harry i Kina släppte ner en smällare i en gatubrunn och ”satan i gatan,” vilken jädra smäll. Pojken fick brännskador...

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...