Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Den 7: e upplagan av ”Silk Road International Film Festival” kickade igång i Kina

Silk Road International Film Festival
Youtube

Öppningsceremonin för den 7: e ”Silk Road International Film Festival” (SRIFF) kickade igång med pompa och ståt igår i staden Xi’an, provinshuvudstad i nordvästra Shaanxi provinsen.

Under öppnandet i den antika stadens landmärke ”Yongning Gate,” välkomnades drygt 100 kända regissörer, skådespelare och filmarbetare, inklusive He Ping, Ning Hao, Zhang Jiayi, Hao Lei och Huang Jue.

Den kinesiska regissören Lu Chuan, som sitter i filmjuryn, sa att han stod värd för ”en internationell filmfestival som efter epidemin visar att vi kommer att vara öppna.”

Film är ett språk som inte känner några gränser”, sade Lu.

Festivalarrangörerna valde ut 17 filmer för ett speciellt omnämnande under ceremonin. De valdes ut bland över 3 500 bidrag från 116 länder och regioner, skriver cgtn. Nu kommer alla filmer att tävla i olika kategorier.

Det är en årligen återkommande filmfestival, där städerna Xi’an och Fuzhou turas om att stå värd för den framträdande händelsen. Årets filmfestival i Kina pågår från den 11:e till 16:e oktober.

Silk Road International Film Festival

Spana även in dessa

Blandat

Det årliga firandet av de dödas dag har kickat igång. Denna inofficiella, men allmänt uppskattade helgdag ”El Día de los Muertos”, firas den 2...