Simpsons pensionerar skämt
Fox

Simpsons pensionerar ett av sina mest kända skämt – ”tiderna har förändrats” …

Skaparna bakom Simpsons har avslöjat att man pensionerar en av seriens mest kända skämt och ska dras tillbaka framöver.

I centrum står arbetarklassfamiljen Simpson, bestående av pappan Homer, mamman Marge, sonen Bart, dottern Lisa och spädbarnet Maggie.

Dessutom har de två husdjur, det handlar om katten Snowball II och hunden Santa’s Little Helper.

Den amerikanska serien, som är uppe i sin 35:e säsong i USA, menar att ”tiderna har förändrats” och Homer kommer inte längre att strypa sin son Bart.

Ett stående skämt

Först introducerad i slutet av seriens allra första avsnitt för mer än 30 år sedan, blev det en av de mest återkommande skämten.

Bart kunde dra något sarkastiskt skämt eller begå någon sorts illdåd, och Homer svarade med att ropa ”why you little!” innan han greppade Barts hals.

Simpsons pensionerar skämt

Med tiden utökades skämtet, med Homer som ströp andra karaktärer på samma sätt.

Men nu verkar det som att det är slut med Homers strypningar av Bart någonsin igen, i ett nyligen avsnitt bekräftas att Homer ”inte gör det längre”.

– Simpsons refererade till och med till strypningen som en föråldrad bestraffningsmetod i avsnittet.

Från 35:e säsongen

Simpsons pensionerar skämt
Fox

I säsongens tredje avsnitt välkomnar Homer och Marge en ny familj till Evergreen Terrace – där Homer hälsar på den andra pappan med ett rejält handslag.

När den nya grannen imponeras av Homers fasta handslag, vänder han sig till Marge och säger att åren med att ”strypa pojken lönade sig”.

Homer vänder sig sedan tillbaka till sin nya vän och säger: ”Skojar bara, jag gör inte det längre – tiderna har förändrats.”