Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Chockad mamma hittade livestreamad självmordsvideo på TikTok i dotterns telefon

självmordsvideo på TikTok
Pixabay

Den förskräckta mamman hittade en självmordsvideo på TikTok, detta i hennes dotters telefon och filmen var på autoplay.

Den kusliga filmen dök återigen upp i helgen och har sedan dess delats flitigt på olika sociala medieplattformar.

Den 31-åriga mamman Leanne Devlin, har nu tagit bort TikTok-appen från sin tioåriga dotters mobil, sedan hon såg det sjuka klippet där en man skjuter sig själv.

Leanne säger: ”tack och lov såg aldrig dottern klippet”, eftersom jag agerade omedelbart och tog bort appen.

Hon sa: ”Jag raderade den efter att hört rykten på sociala medier att det finns en viral video med en man som begår självmord.” Videon fanns tydligen i alla större social medier.

Självmordsvideo på TikTok

Självmordsvideo på TikTok
Facebook

”Jag är väldigt försiktig med vad hon ser på TikTok, men detta var något jag inte kunde kontrollera, så jag tog beslutet att ta bort appen. Det är traumatiserande för barn att se detta.”

Mamman menar att TikTok måste göra mer för att skydda sina unga användare.

Hon sade: ”Det faktum att min dotter inte har den här personen på TikTok, men eftersom videon blev viral så den dök upp i hennes flöde, det är förskräckligt, det fanns inte ens några varningssymboler.”

Den 33-årige Ronnie McNutt dödade sig själv i sitt hem i Mississippi den 31 augusti medan han livestreamde sitt mord från sin dator, enligt rapporter.

Den 33-årige Ronnie McNutt livestreamade sitt självmord på Facebook

Ronnie McNutt streamade sitt självmord på Facebook
Instagram

Videon har sedan dess delats och visats miljontals gånger.

Klippet dök upp i appens ”För Dig” – på startsidan – vilket gjorde klippet tillgängligt för miljontals ungdomar.

Enligt uppgift så strömmades videon först direkt till Facebook innan den laddades ned av andra användare och delades på nytt på TikTok.

TikTok säger att användarsäkerhet är av största vikt och att man gör allt för att stoppa videoklippet.

En talesman för TikTok berättade för Daily Record: ”På söndagskvällen cirkulerade ett klipp på ett självmord som ursprungligen livestreamades på Facebook, som sedan spreds till andra plattformar, inklusive TikTok.

”Våra system tillsammans med våra modereringsteam har upptäckt och blockerat dessa filmer då de bryter mot vår policy om innehåll som visar, berömmer, förhärligar eller främjar självmord.

Introbild – Image by Kon Karampelas from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Mamman hade ett gruppvideosamtal på Whatsapp med sin son och hans vänner när helt plötsligt en halvnaken främling dök upp i gruppen. Mamma berättar...

Blandat

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans. ”Jag förlorade min mamma för...

Blandat

Mobben jagar ikapp bilisten och jag är glad att jag inte satt i den bilen. Videon som laddades upp på Youtube för några timmar...

Blandat

Irakiska COVID-läkare lever farligt, åratals av misskötsel av sjukhussystemet i kombination med coronapandemin har försatt dem i ett utsatt läge. Den irakiska läkaren Tariq...