skjuter sig själva i benet
Youtube

Desperata ryska soldater ”skjuter sig själva i benet” – vill typ slippa kriget…….

I ett avlyssnat samtal framgår att ryska soldater skjuter sig själva i benet för att komma bort från det eländiga kriget i Ukraina.

Medan Rysslands krig mot Ukraina fortsätter så sprider sig desperationen på båda sidor, och det talas även om myteri bland ryska soldater.

Vissa ryska soldater går runt och letar efter kasserad ukrainsk ammunition, så de kan skjuta sig själva i benet och skickas hem.

Ett avlyssnat samtal som publicerats av den östeuropeiska nyhetstjänsten Nexta beskrev hur de är villiga att skada sig själva för att komma bort från Ukraina.

I ljudöversättningen hör man hur en soldat pratar med sin mamma i Ryssland, rapporterar indy.

Soldater som skjuter sig själva i benet

Samtalet avlyssnades också av den ukrainska säkerhetstjänsten, som sände det för att belysa hur situationen var på krigsfronten.

I samtalet berättade soldaten att de letade efter ”7,62 kulor, de ukrainska” istället för 5,62 mm ammunition som används i ryska AK-74:or.

Han sade också till mamman att han riskerar åtta års fängelse om han bara skulle åka hem, han skulle stämplas som dessertrör.

Han påstod även att några trupper har börjat tilfoga varandra köttsår så de skulle bli skickade till ”sjukhuset i Budennovsk” – i södra Ryssland.

skjuter sig själva i benet
Youtube

Soldaten hävdade vidare att minst ”120” personer har skickats ”till sjukhuset med köttsår.”

Han berättade också att den ukrainska militären sprängt all deras utrustning och att han nu fruktar för sitt liv.

I samtal med Interfax Ukraine News Agency bad Galkin Sergey Alekseevich, soldaten i fråga, om ursäkt för Rysslands agerande i Ukraina.

”Jag ber om ursäkt för mig själv, för min trupp, till varje hem, till varje gata, till varje medborgare i Ukraina, till äldre, till kvinnor, till barn för vår invasion”, sa han.