skräckkrasch i Tour de France
Image from Pixabay

Åskådaren som orsakade en riktig skräckkrasch i Tour de France…

Återigen har Tour de France drabbats av en skräckkrasch då Daniel Oss bröt en nackkota efter att ha kolliderat med en åskådare.

Daniel Oss från ”Team TotalEnergies” cyklade nedför en nedförsbacke i sektor 3 på onsdagens femte etapp från Lille till Arenberg.

Filmer visar hur fans kliver för långt in på kullerstensbanan, vilket gjorde att han kraschade med huvudet före in i dem.

Daniel Oss i våldsam krasch

skräckkrasch i Tour de France
Youtube

35-åringen kunde anmärkningsvärt avsluta etappen, men kunde inte ta sig till startlinjen för etapp 6 på grund av nackskadan.

Det blev ett stort bakslag för Team TotalEnergies och enligt ett uttalande som de publicerade på torsdagen bekräftade de att han bryter touren.

”Ytterligare undersökningar visade en fraktur på en kota. Det kräver absolut stillhet under några veckor. Daniel Oss tvingas därför lämna Tour de France…”

Men det var inte den enda stora incidenten på etapp 5, efter att Primoz Roglic slagit sin axel ur led, skriver mirror.

Klassiska Tour de France

skräckkrasch i Tour de France
Image from Pixabay

Den slovenska Jumbo-Visma-föraren kraschade in i en säkerhetsbal som tagit sig in på vägen, även om hans Tour kommer att fortsätta.

Roglic medgav att det ”inte var någon trevlig upplevelse”, även om han är van med tanke på att det inte var första gången.

”Jag satte själv tillbaka axeln i sitt läge,” sa han efter etapp 5.

”Jag kunde inte göra det på vägen, så jag lånade en stol från en åskådare och lyckades fixa axeln.”

Ny skräckkrasch i Tour de France

Introbild – Image by chezbeate from Pixabay