Slab City

Den kusliga och laglösa staden Slab City som helt befolkas av utstötta

Slab City eller The ”Slabs” är en före detta militärbas i Coloradoöknen i sydöstra Kalifornien, som bebos av husbilsägare, husvagnsägare och husockupanter från hela Nordamerika.

Den har fått sitt namn från de betongfundament och pyloner som finns kvar efter den övergivna basen från andra världskriget, ”Marine Barracks Camp Dunlap”.

Några personer ur personalen stannade kvar efter att militärbasen lades ner, och platsen har varit bebodd sedan dess, men antalet boende har minskat sedan mitten av 80-talet.

Flera tusen campare, många pensionerade, använder platsen under vintermånaderna.

Dessa, så kallade ”snowbirds”, stannar bara över vintern, sedan flyttar de norrut till svalare områden.

Befolkas helt av utstötta

Slab City

Trots att temperaturen under sommarmånaderna är outhärdlig bor cirka 150 personer i The Slabs året om.

De flesta av dessa ”Slabbers” lever på socialbidrag eller motsvarande och har sökt sig till The Slabs på grund av fattigdom, enligt Wikipedia.

Några av ”The Slabbers” har en stark önskan att leva utanför det amerikanska samhället.

Platsen är helt oreglerad och okontrollerad. Ingen avgift behöver erläggas för att ställa upp sin vagn. Campingen har ingen elektricitet, inget rinnande vatten eller annan någon annan service.

Många campare använder dieselgeneratorer eller solceller för att producera elektricitet. Förnödenheter kan man handla i det närbelägna Niland, ca 5 km sydväst om Slab City.

Infarten till Slab City ligger strax öster om State Route 111 och är lätt att känna igen på den färggranna Salvation Mountain, ett ca tre våningar högt byggprojekt av betong och tegel målat i akrylfärg och täckt av bibelcitat.

Salvation Mountain

Salvation Mountain

Slab City är en laglös plats när det gäller statliga lagar. Men det betyder inte att de inte har egna lagar.

Du kan leva fritt här och du kan vara den du vill, men du måste följa vissa regler. Det finns en ledare och en kärngrupp av långsiktiga slabbers som kallas för shots.

En av nackdelarna med Slab City är drogerna. Det finns många missbrukare och de begår ofta brott. De kan göra inbrott i ditt hus och stjäla dina ägodelar.

Du kan egentligen bara skydda dig själv genom att inte lämna huset, eller alltid ha någon som ser till det.

Droger är ständigt närvarande

Slab City

Slab City presenterades i boken Into the Wild och även i filmen från 2007 med samma namn. Musikvideon till Fourth of July av countryartisten Shooter Jennings är delvis inspelad i Slab City.

Man får en association till det danska Christiania, även om de lyder under dansk lag…

Den laglösa staden Slab City