slaughterbots
Youtube

Smarta ”Slaughterbots” med A.I. – kommer de att bli vår undergång?….

Dessa ”slaughterbots” känns som hämtade ur en skräckfilm, typ som värsta scince fiction, men de är verkliga.

Det är något kusligt med dessa drönare, kriget känns plötsligt som ett TV-spel, man avhumaniserar offren.

Dessutom blir de allt mer sofistikerade med allt mer A.I. som tar besluten, ett moraliskt dilemma.

Då tekniken hela tiden förfinas och blir billigare, så vad händer den dag då ”fel personer” kommer över dessa massförstörelsevapen?

Jag har hela tiden tänkt att tekniken kommer att bli människans undergång, detta är ytterligare en pusselbit i det mörka pusslet.

Små autonoma drönare som använder ansiktsigenkänning kan programmeras för att eliminera individer, kan det bli läskigare?

Efter Rysslands invasion av Ukraina använder det ukrainska flygvapnet turkiskt tillverkade drönare som visat sig vara ytterst ”effektiva”.

År 2017 kom en film ut på Youtube som fick stor uppmärksamhet, filmen skrämde skiten ur många, men faktum är att tekniken redan är här.

Autonoma drönare kan ha använts i Libyen

slaughterbots
Youtube

Filmen ”slaughterbots” som blev en ögonöppnare

”Utöver den moraliska frågan om att överlämna beslut över liv och död till algoritmer, påpekar videon att autonoma vapen oundvikligen kommer att förvandlas till massförstörelsevapen.

Mikrodrönare som använder artificiell intelligens och ansiktsigenkänning för att mörda politiska motståndare baserat på förprogrammerade kriterier.

MIT:s artificiell intelligens och vapenforskare Max Tegmark varnade för att den typ av ”slaughterbots” snart kan vara i händerna på civila också.

”De kan användas av drogkarteller och terroristorganisationer, och väldigt lite görs för att stoppa dem”, säger Max Tegmark.

Autonoma drönare kan ha använts i Libyen enligt en rapport från FN, och regeringar satsar miljarder på deras utveckling.

Rapporten tillägger att ”de dödliga autonoma vapensystemen programmerades för att attackera mål utan att kräva dataanslutning mellan operatören och vapnen.

Med andra ord, när de väl lanserades programmerades drönarna att agera utan ytterligare mänsklig inblandning för att identifiera och attackera specifika mål.

Dessa ”slaughterbots” används redan i moderna krig