rysk spökstad
Youtube

Kuslig rysk spökstad fastfrusen i tid – med temperaturer på minus 50°C….

En riktigt kuslig film från en rysk spökstad belägen ca 18 mil från staden Vorkuta. Man förstår att det är bitande kallt när man ser filmen.

Vorkuta är en kolgruvestad i Komirepubliken vid Uralbergen i Ryssland. Den ligger strax norr om polcirkeln i kolgruveområdet Petjora och folkmängden uppgår till cirka 60 000 invånare.

Staden är ökänd som ett av de värre koncentrationsläger som tillhörde Gulag och grundades 1932.

Under 1950-talet övergavs många Gulagläger. Enligt uppgifter fortsatte vissa läger i Vorkutaområdet sin aktivitet ända in på 1980-talet.

Sedan början av 2000-talet har många gruvor stängts ner på grund av de höga driftkostnaderna.

Som en stad fastfrusen i tid

rysk spökstad
Youtube

Vorkuta har upplevt strejker bland arbetare som inte fått någon lön utbetald på över ett år, vilket bara förvärrar situationen.

Staden är också ökänd för att vara en av de kallaste städerna i Europa, med outhärdliga temperaturer på hiskeliga -50°C.

Men det har gått lång tid sedan dessa fastigheter hyste några invånare – där nu snö och is nu täcker både utsida såväl som insidan i husen.

Låt oss ta en rundtur i dessa övergivna flerfamiljshus som nu blivit vita av väder och vind, och där isen breder ut sig inomhus och man bara liksom tänker brrrr…..

En minst sagt isig rysk spökstad