Största asteroiden 2021
Image by MasterTux from Pixabay

Största asteroiden 2021 passerar oss i kväll – men det kommer faktiskt en till

Största asteroiden 2021 kommer att passera jorden i kväll och vi får väl hoppas att forskarna förutsett dess bana korrekt, annars ligger vi riktigt illa till.

Asteroider passerar ofta jorden, vissa försumbart små, medans andra är tillräckligt stora för att utplåna allt liv på jorden…

Största asteroiden 2021 passerar oss idag och vi får hoppas de räknat rätt…

Största asteroiden 2021
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Asteroiden 2001 FO32 som kommer att passera idag är inte lika stor som den som utplånade dinosaurierna, men det är den största rymdkroppen som kommer att passera jorden i år…..

Dessutom kommer ytterligare en asteroid passera jorden idag, enligt webbsajten Asteroid Watch.

Denna andra asteroid, kallad FH1 2021, är bara cirka 30 meter bred och passerar jorden på ett avstånd av 1,5 miljoner kilometer.

Asteroiden som fått namnet 2001 FO32 utgör inget hot, men dess extrema hastighet är extraordinär, och trots att den inte utgör ett hot har den klassificerats som ”potentiellt farlig asteroid”, sade NASA.

Asteroiden är cirka 680 meter bred och färdas genom rymden med en hastighet på 124 000 kilometer i timmen, rapporterar space.com.

Bumlingen kommer att passera jorden på ett avstånd av cirka två miljoner kilometer. Det låter avlägset men med astronomiska mått är det inte mycket.

Introbild – Image by MasterTux from Pixabay