Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Åtta döda och sex kritiskt sjuka i utbrott på sjukhus – orsakat av ”super-spridare”

super-spridare
OBS - Det är inte sjukhuset på bilden. Pixabay

Det som är otäckt med coronapandemin är dessa så kallade ”super-spridare”. Ett sjukhus i Wales fick ett ett stort coronabrott, orsakat av just en sådan.

Det stora utbrottet orsakade åtta personers död och sex andra som just nu kämpar för sina liv, på IVA avdelningen.

Antal Covid-19-fall på ”Royal Glamorgan Hospital” har fördubblats på bara en vecka – till 82 smittade.

Man tror att uppgången beror på en ”super-spridande person” – som antingen var patient eller någon i personalen, snarare än att det skulle röra sig om fler smittspridningar.

Corona fortsätter orsaka död

super-spridare
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Planerade operationer har tillfälligt ställts in och vuxna akutpatienter skickas till andra sjukhus för behandling.

Endast ett fåtal brådskande cancerfall kommer att behandlas och de tillfälliga åtgärderna trädde i kraft klockan 14 idag, skriver SUN.

Ambulanser får omdirigeras till andra sjukhus p.g.a det stora utbrottet på sjukhuset, som ligger i staden Llantrisant.

En super-spridare drabbade sjukhuset

Stadens hälsoansvarige Paul Mears, sa: ”Vi förstår den oro som dessa tillfälliga förändringar kommer att orsaka våra patienter, men vår absoluta prio är att hantera detta utbrott.

”Våra arbetare vidtar alla nödvändiga åtgärder som inkluderar omedelbar stängning av drabbade avdelningar, riskbedömningar, se över våra rutiner för att förebygga och kontrollera infektioner, ökad testning av vårdpersonal och patienter.

”Säkerheten för våra patienter och personal går alltid först – och vi anser att detta är rätt väg att gå, baserat på de professionella råd vi fått.

Introbild – Photo by Pixabay from Pexels

Spana även in dessa

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...

Övriga

Staden Chicago rankas som den ”mest råttiga stad” i USA, en bedrift som ingen direkt skulle vara stolt över, och än värre, detta för...

Blandat

Kina har bekräftat upptäckten av levande coronavirus på fryst mat, upptäckten gjordes på en fryst förpackning med importerad fisk i hamnstaden Qingdao. Landets hälsovårdsmyndighet...

Blandat

En fyrverkeriattack mot en polisstation i Paris för några dagar sedan aktualiserar frågan om det inte är läge att helt förbjuda dom? Förr sköts...