Svan terroriserar husägare – ”pickar” i timmar på dörrar och alla undrar varför

En svan som terroriserar husägare har skapat stor förvirring, varför fågeln väljer att picka på folks brevinkast är höljt i dunkel.

Kanske är det så enkelt att den helt enkelt gillar att knacka på dörrar, eller så leker den helt enkelt med ”luckan”…..

Men för de husägare som drabbas är det mindre roligt, då svanen kan stå och picka på en enda dörr i tre timmar, rapporterar Fox News.

Svanens terror har pågått i fem år i Northampton, East Midlands, rapporterar South West News Service (SWNS), och ingen vet varför fågeln beter sig så.

”Svanen har funnits här i drygt sju år med sin partner”, sa husägaren Stephen Legg.

”För ca fem år sedan började hanen smyga runt min ytterdörr. Den rasslar i brevlådan med näbben och står framför rutan.”

”Han börjar med att skramla i brevlådan och pickar sedan frenetiskt näbben mot metallen. Ljudet fortplantar sig genom hela huset,” sade Stephen. ”Det blir inga skador, men är extremt irriterande”.

Ibland pickar han på brevinkastet i tre timmar, andra gånger gör han det bara en eller två gånger.”

Ett charmigt vurm för brevinkast

Svan terroriserar husägare
Youtube/SWNS

Stephen sa att han aldrig matat fågeln, så därför är det lite av ett mysterium varför den lockas till just hans dörr.

Han har försökt med olika saker för att skrämma bort svanen, men utan att lyckats. Han lyckades dock stoppa svanen genom att täcka in hela dörren, men då kunde inte brevbäraren dela ut posten.

Tydligen har svanen riktat in sig mot hus i ett specifikt kvarter.

Wendy Howard, som bor nära kvarteret, sade till SWNS: ”Svanen har gjort det nästan varje dag nyligen och jag tycker fortfarande det är ganska roligt att se när man går förbi.

Men jag är glad att det inte är mitt hus eftersom det låter mycket, lite beroende på hur tidigt det är.”

Wendy sa, ”Det hände ungefär vid samma tid förra året och jag tror att de kan vara hungriga under häckningssäsongen. Först kunde jag inte tro mina ögon, men har vant mig vid det nu.”

Svan terroriserar husägare i Northampton

Mer läsning till dig

Senaste inläggen