Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Övriga

Med Sydafrika i lockdown – då passar lejonen på att njuta av lugnet *****

Sydafrika i lockdown
Richard Sowry/Kruger National Park

Sydafrika i lockdown har fått lejonen att börja softa på gator. Precis som i många andra länder och städer så har vild djur nyfiket börjat undersöka övergivna områden.

Vi har sett hur getter intagit städer i Wales och hur vildsvin utforskar städer i Italien, djur runt om i världen verkar anpassa sig väl till ett liv utan människor under coronavirus-utbrottet.

Även lejon njuter av det lugn som infunnit sig, något som Kruger National Park i Sydafrika visade med ett gäng sköna bilder.

Bilderna av lejonen som ligger mitt på vägen, till synes helt oberörda av fotografen Richard Sowry, fick stor uppmärksamhet på Twitter.

”Denna stolta lejonfamilj håller vanligtvis till på ”Kempiana Contractual Park”, ett område som turister aldrig ser,” twittrade de.

En normal dag skulle området vara fullt med turister, men nationalparken har hållits stängd sedan 25 mars som en del av Sydafrikas landsomfattande lockdown för att bekämpa coronaviruset.

”Att de ligger mitt i vägen är ovanligt då det normalt sett brukar vara gott om trafik, som driver ut dem i bushen, ”berättade parkens talesman Isaac Phaahla till CNN.

Lejonen njuter av ett Sydafrika i lockdown

Sydafrika i lockdown - lejon på en väg
Richard Sowry/Kruger National Park

Phaahla menar att bilderna är slående, lockdown har inte har lett till några förändringar i djurens beteende.

”Men folk bör komma ihåg att KNP fortfarande till stor del är ett vilt område och frånvaron av människor gör vilda djur mer aktiva.”

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Upplyftande

Muslimer ber i Berlins kyrka med budskapet att tillsammans står vi enade. Vet att dessa bilder kommer reta gallfeber på extremhögern, men det skiter...

Hundar

Det sägs ju att elefanter aldrig glömmer, men det visar sig att hundar inte heller gör det, som när dessa två syskon som möttes...