Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Övriga

Med Sydafrika i lockdown – då passar lejonen på att njuta av lugnet

Sydafrika i lockdown
Pixabay

Sydafrika i lockdown har fått lejonen att börja softa på gator. Precis som i många andra länder och städer så har vild djur nyfiket börjat undersöka övergivna områden.

Vi har sett hur getter intagit städer i Wales och hur vildsvin utforskar städer i Italien, djur runt om i världen verkar anpassa sig väl till ett liv utan människor under coronavirusutbrottet.

Även lejon njuter av det lugn som infunnit sig, något som Kruger National Park i Sydafrika visade med ett gäng sköna bilder.

Bilderna av lejonen som ligger mitt på vägen, till synes helt oberörda av fotografen Richard Sowry, fick stor uppmärksamhet på Twitter.

”Denna stolta lejonfamilj håller vanligtvis till på ”Kempiana Contractual Park”, ett område som turister aldrig ser,” twittrade de.

En normal dag skulle området vara fullt med turister, men nationalparken har hållits stängd sedan 25 mars som en del av Sydafrikas landsomfattande lockdown för att bekämpa coronaviruset.

”Att de ligger mitt i vägen är ovanligt då det normalt sett brukar vara gott om trafik, som driver ut dem i bushen, ”berättade parkens talesman Isaac Phaahla till CNN.

Lejonen njuter av ett Sydafrika i lockdown

Sydafrika i lockdown - lejon på en väg
Richard Sowry/Kruger National Park

Phaahla menar att bilderna är slående, lockdown har inte har lett till några förändringar i djurens beteende.

”Men folk bör komma ihåg att KNP fortfarande till stor del är ett vilt område och frånvaron av människor gör vilda djur mer aktiva.”

Introbild – Image by Ian Lindsay from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

För ett tag sedan skrev jag om hur späckhuggare torpederar båtar utanför kusterna i Spanien och Portugal. Nu har Spanien förbjudit all segling längs...

Upplyftande

Ett sjukhus i New Delhi har tagit hjälp av roboten Mitra så att deras COVID-19 patienter kan integrera med vänner och släktingar. Den rör...

Retro

Nu ska vi besöka hotellet ”Burgh Island”, där män i svarta frackar och kvinnor i aftonklänningar lever ett art déco liv. Hotellet, som ursprungligen...

Övriga

Shawarma var en getunge i nöd som ramlat ner i en djup grop och fastnat. Som tur var passerade en familj platsen och kunde...