Den desperata vädjan från sjukhuset Gurgaon där nästan all syrgas tagit slut…

På sjukhuset Gurgaons Artemis har nästan all syrgas tagit slut och det blev en kaotisk fredag ​​där personalen fick kämpa för att behandla patienter.

Tjänstemän vid sjukhuset, som behandlar 140 Covid-patienter, varav 50 på IVA, sade klockan 10 att leveransen de fått bara skulle räcka i tre timmar, rapporterar indianexpress.

Under de senaste dagarna har sjukhuset bara fått en tredjedel av den vanliga tilldelningen, trots att efterfrågan ökat ”tre till fem gånger”. ”

Vi får en leverans som bara räcker i 24 timmar, ibland ännu mindre. Igår kom ingen leverans alls och jag fick lägga ut en brådskande tweet på morgonen, sade sjukhuschefen Dr Devlina Chakravarty.

I tweeten taggade hon bl.a landets hälsovårdsminister och premiärministern när hon desperat skrev:

”Gurgaons Artemis håller på att få slut med syrgas…, gårdagens försäkran om nya tillskott uteblev … bara 3 timmar kvar!!! Snälla hjälp oss snarast … ”

Indien pressas hårt under den andra vågen

syrgas tagit slut
Image by Free-Photos from Pixabay

Klockan 17.06 kom en ny tweet från sjukhuset om att problemet kvarstod: ”Artemis Hospital väntar fortfarande på syrgas! Vi har i princip helt slut”.

Trots försäkringar om att ”minst ett ton” syrgas skulle komma, sade sjukhustjänstemän att de tillbringat dagen med att trolla med knäna och att det är som en krigsskådeplats.

”Vi rationaliserar också syreförbrukningen och håller patienterna på en lägre syrenivå vid 88, 89 istället för 93, 94,” sade chefsläkaren Anjali Kaul.

På fredagskvällen hade sjukhuset äntligen ordnat syre på egen hand från en stålfabrik i Kashipur och ordnat ett tankfartyg som kan transportera det.

”Ska vi fokusera på att rädda liv eller ska vi tvingas hantera allt detta”? Den andra vågen har drabbat oss hårt och efterfrågan på syrgas har ökat markant, säger Dr Chakravarty uppgivet.

När sjukhusens syrgas tagit slut

Introbild – Image by Pexels from Pixabay

Nya poster