Toppmötet mellan Kim Jong Un och Putin
Youtube

7 #WTF grejer vi inte kan glömma från toppmötet mellan Kim Jong Un och Putin …

Här är några av de roligaste ögonblicken du kanske har missat från toppmötet 2023 mellan Kim Jong Un och Vladimir Putin.

Det senaste mötet mellan två av världens mäktigaste diktatorer hade sin beskärda del av roliga ögonblick.

Nordkoreas ledare Kim Jong Un rullade sakta in i östra Ryssland på sitt berömda skottsäkra tåg – så tungt att det har en toppfart på 60 km/h.

Vissa kanske lade märke till att Kims översättare såg lite fåraktig ut när han kom ut på plattformen – och vem kan klandra honom?

Senast Kim anlände till Ryssland missade en annan översättare nästan hans första hälsning och spurtade ikapp innan hans chef insåg det.

Den här gången var medhjälparen dock på tårna.

Han rusade runt den store ledarens bil för att se till att han var redo för det första språkutbytet med Rysslands president Vladimir Putin.

Toppmötet mellan Kim Jong Un och Putin

Toppmötet mellan Kim Jong Un och Putin
Youtube

När det väl hände lät diktatorerna sina kroppar tala och höll fast i handslaget i cirka 40 sekunder. Det är ett nytt rekord – 2019 varade det i cirka 33 sekunder.

Kim Jong Un är en berömd stor man – enligt uppgift väger han runt 140 kg.

Så det är nog ingen överraskning att nordkoreanska medhjälpare fick gråa hårstrån kring robustheten hos den stol deras chef skulle sitta på för en presskonferens.

Som tur var för alla inblandade höll stolen för ordföranden Kim Jong Un, rapporterar ODN.

Donald Trump försökte en gång visa Kim Jong Un insidan av ”The Beast” – den amerikanska presidentbilen – innan Secret Service insåg att det var en säkerhetsmardröm.

Men Putin tog det mer med ro och bjöd in Kim att sitta med honom i sin limousine – vilket tydligt visade sig vara en älskvärd värd.

Kim Jong Uns syster, Kim Yo Jong, är utan tvekan en av de mäktigaste tjänstemännen i Nordkorea.

Och ändå kunde man inte låta bli att tro att hon höll ett öga på sin brors handstil, när han signerade en gästbok på en rysk kosmodrom.

Bjöd på några dråpliga scener

Och slutligen, vi har alla varit där – ombedda att stå upp och läsa högt framför ett rum fullt av kamrater.

Kim Jong Un kunde inte avsluta sitt förberedda tal snabbt nog och talade till ryska tjänstemän om Ukrainakriget vid en formell middag.

Den nordkoreanske ledaren hade ett fullspäckat evenemangsprogram och besökte ytterligare två ryska städer.

Vi kan nog vara ganska säkra på att resan blev lyckad och att de två kom bra överens, bilderna tyder i alla fall på det.