Historikern Rutger Bregman

Historikern Rutger Bregman gick hårt åt eliten i Davos. Hela den globala eliten fick sig en smocka. Visst har han rätt i mångt och mycket. Det finns något sjukt med vår globala värld, som en cancerknöl som bara växer.

Den snabba avregleringen som sköljde över Europa skedde i blindo. Alla rusade åt samma håll, allt skulle skötas av marknaden.

Men många vanliga knegare fick sina jobb flyttade till låglöneländer, medans direktörer och kapitalet kunde flyttas över nationsgränser, allt i jakten på maximal vinst och NOLL skatt.

Kommer ihåg hur jag läste den tankeväckande boken Globaliseringsfällan när den kom ut på marknaden. Redan då, för ca 20 år sedan, varnade de för globaliseringens konsekvenser.

Den holländska historikern Rutger Bregman

Historikern Rutger Bregman

Författarna förutspådde att folk skulle känna sig förbisprungna, vilket skulle resultera i att nationalistiska krafter skulle växa sig starka, och vad hände….

Jo de sveper över Europa med full kraft, vi har även ett Brexit som praktexempel på den motkraft som växt sig stark.

Hela tiden skyller/hänvisar man till vår globaliserade värld, men det är ju EU som medvetet avreglerat alla handelshinder och signerat alla dessa frihandelsavtal, medans de feta herrarna i kostym tjänar storkovan, medans de trixar med skatteupplägg och nolltaxeringar, eller – ”Vad fan får jag för skattepengarna” ….

Vem fan blir inte lack, men vad hade de förväntat sig, det gick för snabbt, liberaliseringsivern gick total överstyr, helt utan några aspekter av sociala dimensioner, marknadens hårda näve dikterade villkoren, och nu får vi betala priset.

Innan alla direkt utgår från att jag röstar SD är svaret – NEJ DET GÖR JAG INTE!!

Davos i vinterskrud

Davos

Det blir inte trovärdigt, dessa elitens män/kvinnor som oroar sig så för miljön flyger dit i sina privatjet och ojar sig över klimatet.

Äntligen någon som talar ur skägget, detta har jag väntat på……. Vilken hjälte

”Det har varit en galen vecka bara för att jag sa det uppenbara,” sade Bregman efter att han deltog vid paneldiskussion vid WEF i förra månade, där han sa att frågan rörde ”skatter, skatter och åter skatter och resten är bullshit i mina åsikt”.

Historikern Rutger Bregman totalsågade eliten i Davos på ett befriande sätt

Skrivet av Jonny Bild: YouTube