Så här ser det ut när man är ytterst nära att träffas av blixten

Hur ser det ut när man träffas av blixten, eller mer korrekt, när man är ytterst nära att bli det. Svaret är att det ser skitläskigt ut, och ännu värre att råka ut för.

Åskoväder kan vara vackra, men samtidigt totalt förödande, man bör ha största respekt för blixten.


I den otäcka filmen står mannen på balkongen och filmar ovädret, när blixten plötsligt slår ner alldeles i närheten, man får väl betrakta honom som lyckosam att han faktiskt överlevde nedslaget.

Blixten slår ner över staden

träffas av blixten

David Parks skrev: ”Jag filmade medans stormen över Sydney blev allt våldsammare. Blixtarna slog ner ganska nära innan den plötsligt slog ner i en byggnad bara någon meter bort.

Min katt och jag hukade skräckslaget för att ta skydd, och jag svor som fan. Det tog mig en timme att hitta katten, som skräckslagen hade klämt in sig mellan en vägg och en byrå.


En del av skorstenen precis utanför mitt fönster hade raserats och tegelstenar hade slitits loss, men den klarade smällen. Det blir ett jobb för försäkringsbolagen att reda ut.”

När man är ytterst nära att träffas av blixten – ett skrämmande exempel

Nu när sommaren är här så kommer även åskovädren, så dela gärna klippet till dina vänner, som ett varnande exempel på blixtens totala oförutsägbarhet.