Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Övriga

De räddade svårt utmärglade lejon i fångenskap som skulle skjutas av troféjägare

troféjägare
Pixabay

Är emot jakt i allmänhet, men skulle gärna göra ett undantag och sätta en kula i dessa fega kräk som kallar sig för troféjägare.

Rika knösar som njuter av att ta kål på dessa majestätiska djur, och som sedan står med sina fåniga flin och poserar med det döda djuret är makabert och smaklöst. Hade faktiskt gärna sett det omvända!

Hjältarna som räddade dessa utmärglade lejon från en säker död förtjänar all kredd i världen. Dessa lejon som bara föds upp för att senare skjutas av fega troféjägare.

Organisationen räddade tio lejon från den sydafrikanska gården som säljer ”äventyr” till utländska troféjägare med så kallad ”konserverad jakt”.

Det är en jakt där människor betalar för att döda ett djur som fortfarande befinner sig i fångenskap eller kraftigt underläge.

Vissa troféjägare är så jävla lata och fega att de inte ens lämnar sina bilar för att skjuta de hotade djuren.

Den tyska organisationen ”Wild at Life” åkte till gården i november förra året för att rädda lejonen som förvarades i ”ett avskilt och stängt skjul utan ljus eller gräs”.

De gav de avmagrade lejonen lugnade medel, placerade dem i en släpvagn och transporterade dem till en fristad ”där de åter kan lära sig att bli lejon igen”.

Det tog teamet cirka 10 timmar att rädda samtliga lejon från deras ”fruktansvärda” livsmiljö.

De sa att även om lejonen fått lugnade medel, tvingades djuren att först lugnas eftersom de var så stressade, skriver metro.

troféjägare
OBS: Lejonen på bilden har inget med farmen att göra. Image by Herbert Aust from Pixabay

Teamet sa: ”Tack och lov kan lejonen nu leva i naturreservatet, omgivna av träd och en bekväm miljö, men kanske viktigast av allt är att de kan nu vara tillsammans.

”Dessa troféjakter är allt annat än rättvist. Allt är upplagt för jägaren.

”I de flesta fall hålls lejonen i små burar på hemska platser, med begränsad eller ingen mat, extrem stress, ingen hygien och veterinärvård. ”Dessa djur har ingen chans.

Sådana anläggningar sätter till och med manliga lejon i små burar för att de ska slåss mot varandra, så lejonen får ärr i ansiktet.

”Det finns uppskattningsvis 5 000 lejon i fångenskap i Sydafrika, vilket är mer än dubbelt så mycket som de 2000 lejon som finns kvar i det vilda.

Konserverad jakt är ett snabbt växande företag i Sydafrika, med mer än 160 gårdar som föder upp tusentals lejon i fångenskap för rika troféjägare.

Organisationer och aktivister har i flera år kampanjat för ett förbud mot detta djurplågeri, men den sydafrikanska regeringen har inte gjort det olagligt.

De räddade lejonen från fega troféjägare

Introbild – Image by Ian Lindsay from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Mamman hade ett gruppvideosamtal på Whatsapp med sin son och hans vänner när helt plötsligt en halvnaken främling dök upp i gruppen. Mamma berättar...

Blandat

Irakiska COVID-läkare lever farligt, åratals av misskötsel av sjukhussystemet i kombination med coronapandemin har försatt dem i ett utsatt läge. Den irakiska läkaren Tariq...

Livet

En fabrik i Vietnam ertappades med att tvätta och ”återvinna” tusentals begagnade kondomer som sedan såldes till allmänheten. Polisen som gjorde en razzia mot...

Blandat

För ett tag sedan skrev jag om hur späckhuggare torpederar båtar utanför kusterna i Spanien och Portugal. Nu har Spanien förbjudit all segling längs...