i kategorin

Hjärtvärmande ögonblick när 20 tröglorier släpps fria för första gången

Tjugo hotade tröglorier har fått ett liv i frihet för första gången, efter att ha levt som husdjur i många år. De kan nu se fram emot ett nytt liv i en fridlyst skog, i västra Java.

Djuren har överlämnats av sina ägare till naturvårdsavdelningen Conservation of Natural Resources Department (BBKSDA), mellan 2015 och 2018. När de kom till centret var de stressade, undernärda  skriver ladbible.

Advertisement
20 Tröglorier släpps fria
International Animal Rescue

Föreningen beslutade sig för att släppa de förtjusande djuren fria i deras naturliga livsmiljö, efter att ha genomgått en serie av medicinska prov och fått rehabilitering vid International Animal Rescue (IAR) i västra Java.

I gruppen på 20 finns det sju hanar och 13 honor, de små sötnosarna har till och med fått egna namn: Lik, Colek, Merdeka, Najuna, Airin, Mojang, Jajaka, Haq, Gimbul, Tako, Zwitsal, Dove, Zohri, Yuna, Sari och Itih.

20 Tröglorier släpps fria
International Animal Rescue

I den lilla gruppen finns också två moder- och spädbarnspar, nämligen Lia-Lio och Petra-Petri, vilket ger framtidshopp om artens framtid.

20 Tröglorier släpps fria
International Animal Rescue

Nur PurbaPriambada, medicinsk övervakare vid IAR sade: ”De har alla genomgått en lång rehabiliteringsprocess med karantän, medicinska undersökningar, beteendeobservationer och miljöanpassning.

20 Tröglorier släpps fria
International Animal Rescue

Efter att de blivit friskförklarade, var de redo att transporteras till en en förutbestämd  plats, som noga valts ut. Bevaringsområdet utgör ett perfekt ekosystem för bevarande och skydd av Tröglorier, med ett område på ca 12.420 hektar.

Tröglorier släpps ut i det fria och man känner hur hoppet tänds