Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Trumps yttrande om coronaviruset – detta är vad offrens nära och kära har att säga…

Trumps yttrande om coronaviruset
Wikimedia.commons.

Trumps yttrande om coronaviruset fick nog många att haja till, det var ett vulgärt uttalande som visar hans brist på empati och oansvariga ledarskap.

När president Trump återvände till Vita huset på måndagen efter sin sjukhusvistelse, hade han ett meddelande till det amerikanska folket: ”Var inte rädda för Covid. Låt det inte dominera ditt liv.”

Presidentens tweet skapade ilska och upprördhet bland vänner och familjemedlemmar till coronavirusets offer. Hur kunde de inte låta ett virus som ryckt bort deras älskade att dominera deras liv?

Covid-19

Trumps yttrande om coronaviruset
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Amanda Kloots, hustru till Broadway-stjärnan Nick Cordero, som kämpade mot viruset i 95 dagar och som blev ett av offren, var bland dem som ifrågasatte presidentens kommentarer.

”Tyvärr dominerade det våra liv, eller hur? Det dominerade Nicks familjs liv och min familjs liv. Jag antar att vi” lät det ”- som om det var vårt val ??”, skrev hon på Instagram.

”Tyvärr har inte alla turen att spendera två dagar på sjukhuset. Jag grät bredvid min man i 95 dagar och såg vad COVID-19 gjorde med den jag älskar. Det är något att vara rädd för.”

En förolämpning mot offren

”Jag förväntade mig inte att denna pandemi skulle stjäla hans liv,” sade hon till CNN. ”Och dessutom förväntade jag mig inte att en president i USA skulle förlöjliga, håna och bara bortse från den smärta som åsamkats anhöriga till de drygt 210 000 liv som gått förlorade.”

Jonathan Coelho tillbringade 20 dagar i respirator och 28 dagar på sjukhuset. Hans fru Katie Coelho kunde aldrig ta farväl personligen. Hon fick bara ett avsked som hon hittade i hans telefon, efter han dött.

Anhöriga menar att det är som att ”strö salt i såren”

Trumps yttrande om coronaviruset
Image by Gerd Altmann from Pixabay

”Smärtan vi känner är obeskrivlig”, skrev Katie på Facebook. ”Allt har stulits från oss. Mitt hjärta är inte bara trasigt, det har gått sönder. Mina barn och jag kommer att leva resten av våra liv utan vår Jonathan. Och jag vet inte hur vi ska klara det.”

Efter att ha läst Trumps kommentarer sa Katie Coelho till Anderson Cooper måndagen: ”Vi förtjänar bättre, min man förtjänade bättre, 210 000 människor förtjänade bättre.”

”Ingen tittar på honom och tror att Trump är stark eller modig”, sa hon. ”Han är svag, för min man kämpade verkligen mot Covid, min man ville komma hem och han förtjänade det, och Trump använder det som politisk propaganda för att splittra nationen, när vi redan är en trasig nation.”

Han kunde ha gjort så mycket bättre, han kunde kommit ut och sagt att Covid är skrämmande och jag sörjer över alla dessa familjer, men vi kommer att gå igenom detta som en nation och som ett land, men han valde att inte göra det.”

Kloots känner nog inte familjen Coelho personligen, men de delar samma sorg i att ha förlorat sin make och med Trumps hjärtlösa kommentarer till befolkningen.

coronavirus
Image by Olga Lionart from Pixabay

”När du har sett den person du älskar mest av allt dör i denna sjukdom skulle du aldrig säga vad denna tweet säger”, skrev hon. ”Det finns ingen empati för alla förlorade liv.”

Epidemiologen Craig Spencer, som blev berömd då han överlevde Ebola 2014, blev extremt förolämpad över Trumps yttrande om coronaviruset.

”Låt det inte dominera ditt liv ”sa du! 210 000 amerikaner har dött”, twittrade Spencer på måndagen.

”Vi höll deras händer och ringde deras familjer över svajiga videoförbindelser så de kunde se sina käras sista andetag. Din brist på empati är det största hotet mot det amerikanska folket. Du har misslyckats totalt.”

Trumps yttrande om coronaviruset skapar ilska och upprörda känslor

Introbild – The White House / Public domain

Spana även in dessa

Blandat

I Japan har fler människor dött av självmord under oktober månad än vad som totalt dött av COVID-19. Det är hemska siffror på hur...

Upplyftande

Herregud, tänk att få COVID-19 för 3:e gången, som om det inte skulle räcka med en gång kan man ju tycka. Den 101-åriga italienske...

Blandat

Nu varnar forskare för ett nytt coronasymtom som kan vara en indikation på att du blivit smittad – det handlar om en ”konstig känsla...

Upplyftande

Barns brev till jultomten har i år delvis ändrat karaktär, det är tydligt hur barnen påverkats av den rådande pandemin. En titt på de...