En tumör på drygt 5 kilo låg bakom mannens extrema magvärk, efter operationen så mår han mycket bättre och är glad att han uppsökte ett sjukhus i Thailand.

52-åringen anlände till sjukhuset på lördagsmorgonen, där läkarna bestämde sig för att utföra en CT-skanning, de blev lite chockade när det avslöjades att orsaken var en monstertumör på 5.4 kilo.

Gigantisk tumör på drygt 5 kilo

Tumör på drygt 5 kilo

Läkarna påbörjade direkt en operation då de var rädda att den skulle påverka andra organ, inklusive levern och matsmältningssystemet.

Monstertumören avlägsnades under en 90 minuter lång operation på ”Bueng Kan-sjukhuset”, i nordöstra Thailand, skriver mirror.

Kirurger kunde till sin förskräckelse se att tumören var 35 cm lång, 32 cm bred och vägde hela otroliga 5,420 kg.

Monstertumören var 35 cm lång, 32 cm bred och vägde 5,420 kg.

Tumör på drygt 5 kilo

Den ansvarige kirurgen Nut Thongbuasirilai sa att han var nöjd med operationen, efter att ha använt nya redskap som används i komplicerade fall.


Dr Nut sa: ”Eftersom tumören hade en fibrös bindvävshinna som satt fast i levern, tunntarmen och magen, så var vi tvungna att vara väldigt försiktiga när vi avlägsnade den.

De fick vara extremt försiktiga när de avlägsnade den

Tumör på drygt 5 kilo

”Det fanns en risk att patienten kunde drabbas av blodförlust eller plötslig chock.

”Lyckligtvis kunde vi använda de modernaste kirurgiska instrumenten och utrustningen spelade en avgörande roll för att underlätta detta svåra fall. ”

Läkarna kommer nu att skicka tumören för ett vävnadsprov för att kontrollera om det är cancer, de tror dock att den är godartad.

Dr Nut tillade: ” Patienten var nöjd efter operationen och sa att han kände sig mycket bättre, men att han fortfarande var öm efter operationen.”