Följ sidan även här

Sök bland alla artiklar

Upplyftande

I Frankrike har 74 000 skrivit på ett upprop – de vill ha rättvisa för en mördad tupp

upprop för mördad tupp
OBS: Det är inte tuppen på bilden. Pixabay

Ett upprop för en mördad tupp har redan samlat 74 000 namnunderskrifter. De kräver nu rättvisa för mordet på tuppen Marcel, som mördades av en granne som tröttnat på hans galande.

Martels ägare, en familj från Vinzieux, sa att de var ”djupt chockade” av att deras tupp dödats.

Familjen har nu tagit sitt mål till domstol med hjälp av djurrättsorganisationen ”Fondation 30 millions d’amis”, skriver euronews.

De har också vädjat till allmänheten med en framställning som syftar till att ”försvara djur och landsbygdsområden mot beteenden som hotar livet även på landsbygden”.

Har startat ett upprop för en mördad tupp

Har startat ett upprop för en mördad tupp
Image by Susanne Jutzeler, suju-foto from Pixabay

Marcel, skriver de, ”älskade av våra barn och han var vårt hems stolthet och glädje, som förgyllde vårt dagliga liv med sina läten och hans vackra närvaro i hönshuset”.

Mordet på honom och försöket att förgifta hönshuset har förstört ”den lilla fristad som vi hade byggt för vår familj och våra djur”, skrev de.

”Våra landsbygdsaktiviteter, våra djur, har rätt att existera och leva i fred, respekterade i deras särdrag och i deras varelse”, tillade de. Uppropet har som sagt var redan samlat 74 500 underskrifter, och fler lär det bli!

Måste tillstå att det är ett fantastiskt initiativ, som de säger – ”Våra landsbygdsaktiviteter, våra djur, har rätt att existera och leva i fred, respekterade i deras särdrag och i deras varelse”, kan bara instämma till fullo!

Introbild – Image by Mabel Amber from Pixabay

Spana även in dessa

Upplyftande

Paul Davis fick tillbaka sin plånbok som han tappade för 26 år sedan, och bäst av allt, både kreditkort och pengarna fanns kvar. Den...

Katter

Gatukatten Bob tog en hel värld med storm, själv läste jag den hemlöse James gripande bok för typ 8 år sedan och fascinerades över...

Blandat

Antal hatbrott i USA år 2019 steg till sin högsta nivå på drygt ett decennium, samtidigt som antal hatmord slog rekord, sade FBI på...

Hundar

Ett område i den kinesiska provinsen Yunnan har utfärdat förbud mot hundpromenader i städer, vilket orsakat ramaskri och massiv kritik, lagen ska träda i...