Upåna UK
Youtube

Ryska hotet: Vi kan utplåna UK på fyra minuter och Finland på 10 sekunder ….

En högt uppsatt militär, närstående Putin, hotar med en kärnvapenattack som skulle utplåna UK på mindre än fyra minuter.

Aleksey Zhuravlyov, vice ordförande i Kremls försvarskommitté, hävdade också att Finland kunde utrotas på 10 sekunder med Satan-II hypersonisk missil.

Aleksey Zhuravlyov kom med skrämmande hot

Aleksey Zhuravlyov
Aleksey Zhuravlyov. Image:e2w

Dessutom hävdade han att Ryssland kunde krossa de baltiska staterna lika lätt ”som jordnötter”.

Massförstörelsevapnet testlanserades av Ryssland förra månaden, när Putin hotade länder att lägga sig i deras krig mot Ukraina.

Sedan dess har statlig TV upprepade gånger hotat att använda vapnet mot Storbritannien.

Statlig TV visar hur en simulerad attack skulle se ut och hävdar att den skulle störta Storbritannien ”i havet”.

De nya hoten verkar bottna i frustration bland höga ryska tjänstemännen då kriget i Ukraina inte går enligt plan, samtidigt som de är rasande över västs enade front mot dem.

Som ett stort bakslag för Putin tillkännagav Finland i veckan att de kommer att ansöka om att gå med i Nato – efter årtionden av militär neutralitet.

Vi kan utplåna UK på 4 minuter

Zhuravlyov sa i en intervju: ”Om Finland vill gå med i detta block, då är vårt mål absolut legitimt – att ifrågasätta existensen av denna stat. Detta är logiskt.

”Om USA hotar vår stat är det bra: här är ”Sarmat” för dig, och det kommer bara vara kvar kärnvapenaska av er om ni tycker att Ryssland inte borde existera.”

Han sa att Ryssland skulle stärka sina militära styrkor på sin västra flank, och hävdade att Finland provoceras att gå med i Nato av USA och Storbritannien.

Finland och Sverige gick nu med i en allians som vill förstöra Ryssland. Därför vill vi förstöra dem som svar”, sa han, citerar metro.

Hotar med missilen ”Satan II”

Upåna GB
Youtube

På frågan om de baltiska länderna Litauen, Lettland och Estland sa han att Ryssland skulle krossa dem vid behov.

”Vi är definitivt inte rädda för dessa peanuts,” sa han.

”De är lika otäcka som de stinker. Men de kommer att krossas när det är dags. Nu är insekten liten och stinkande”.