Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Blandat

Belgiska sjukhuspersonal vänder ryggen mot premiärministern i en kraftfull manifestation

Belgiska sjukhuspersonal vänder ryggen mot premiärministern
En tyst manifestation. © VRT

Personal vid Saint-Pierre Hospital i Bryssel vänder ryggen mot den belgiska premiärministern i en kraftfull manifestation under ett officiellt besök.

Belgiens regering har fått utstå hård kritik för sin hantering av pandemin och landets höga dödstal.

Premiärministern har tidigare hintat om att Belgien kan ha överrapporterat det faktiska antalet fall, men det föll inte i god jord och sjukhuspersonalen kände att måttet var rågat.

Videon av läkarna som som igår vände politikern ryggen vid hennes ankomst blev snabbt viral på sociala medier, där många undrade vad som föranledde protesterna.

Sjukhuset har spelat en centra roll under den nuvarande coronapandemin sedan den började, då det fungerade som ett referenssjukhus för bekräftade fall, skriver Brussel Times.

Belgiens första coronaviruspatient, Philippe Soubry, behandlades på sjukhuset efter att ha när han återvänt från Wuhan i Kina.

Landet har rapporterat över 9 000 dödsfall i Covid-19.

Enligt Brussel Times var det en protest mot att regeringen inte stöttat den medicinska sjukvårdspersonalen tillräckligt mitt i den pågående Covid-19 krisen.

Bortsett från att vara besviken över budgetnedskärningar och låga löner, var läkarna också frustrerade över att regeringen försökte ”rekrytera okvalificerad personal för att hjälpa vårdpersonal” istället för att anställa utbildade yrkespersoner, skrev tidningen.

Vänder ryggen mot premiärministern i en kraftfull protest

Kolla även in dessa

Blandat

Nordkoreas officiella tidning Rodong Sinmun förnekar nu att dess ledare kan böja tid och rum. Därmed sattes en punk för en lång tradition som...

Blandat

Edvard Munchs målning ”Skriet” är i behov av social distansering. Det konstateras av en internationell expertgrupp som undersökt varför målningens färger försämrats. Upptäckten av...

Blandat

Journalisten Justin King mosar Anti-Lockdown argumenten i en video som rönt en viss uppmärksamhet. Han går till frontalangrepp mot högerfalangen som så vackert sjunger...

Blandat

För ett tag sedan publicerade jag en artikel med proffscyklisten Fabio Wibmer som gör en ”Dude Perfect” för cyklister. Som alla förstår så kan...