Publcerat i

Världens äldsta katt Corduroy har uppnått den aktningsvärda åldern av 121 år

Visste du att världens äldsta katt är 121 år? När jag såg artikeln så tänkte jag att detta är nonsens, inga blir så gamla.

Men det stämde, det är 121 katt-år vi talar om, och inget annat.

Visste du att världens äldsta katt är 121 år? När jag såg artikeln så tänkte jag att detta är nonsens, inga blir så gamla. Men det stämde, det är 121 katt-år vi talar om, och inget annat,

Det motsvarar ca 26 människoår, en extremt imponerande ålder för en katt.

världens äldsta katt

Den gulliga katten Corduroy har officiellt blivit erkänd av Guinness rekordbok och passerat medellivslängden med drygt 10 år. Och bäst av allt – han är fortfarande är full av liv och helt frisk.

Ägaren Ashley Okura fick honom som kattunge 1989, då Ashley bara var sex år gammal. Sedan dess har de levt oskiljaktiga från varandra.

Ägaren Ashley Okura tillsammans med sin make samt Corduroy

världens äldsta katt

”Vi har starka band till varandra. Jag har lärt mig hans rutiner och hans temperament är underbart” sade hon till Dodo. ”Att få ha haft honom så länge har varit guld värt.”

Världens äldsta katt Corduroy

världens äldsta katt

En intressant detalj är att det faktiskt är andra gången som Corduroy koras som världens äldsta katt. 2014 övertogs titeln av den 26-åriga katten Tiffany II. Men Corduroy återtog titeln i somras, sedan Tiffany II dött.

Ashley tror att Corduroy´s otroliga ålder beror på att han alltid haft stor frihet och kunnat utöva sina vilda instinkter.

”Jag har aldrig klippt klorna, så han har kunnat gått ut och jaga, som i sin tur skapat livsglädje. Jag tror det är bra för kattens psykiska hälsa att kunna gå ut och känna sig som en katt”, sade hon.

Det hela påminner om min filosofi, jag klipper aldrig klorna på min katt Peppino som får leva ut sin vilda sida varje dag, när han är ute på sina strövtåg. Vilken vacker historia.

Källa: Dodo | Bild Facebook/Corduroy Reed