Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Katter

Möt världens äldsta katt som har uppnått den aktade åldern av 121 år

världens äldsta katt
Courtesy of Guinness World Records

Visste du att världens äldsta katt är 121 år? När jag såg artikeln så tänkte jag att detta är nonsens, inga blir så gamla.

Men det stämde, det är 121 katt-år vi talar om, och inget annat. Det motsvarar ca 26 människoår, en extremt imponerande ålder för en katt.

Corduroy njuter av sitt långa liv

världens äldsta katt
Facebook/Corduroy Reed

Den gulliga katten Corduroy har officiellt blivit erkänd av Guinness rekordbok och passerat medellivslängden med drygt 10 år. Och bäst av allt – han är fortfarande är full av liv och helt frisk.

Ägaren Ashley Okura fick honom som kattunge 1989, då Ashley bara var sex år gammal. Sedan dess har de levt oskiljaktiga från varandra.

Ägaren Ashley Okura tillsammans med sin make samt Corduroy

Ägaren Ashley Okura tillsammans med sin make samt Corduroy
Courtesy of Guinness World Records

”Vi har starka band till varandra. Jag har lärt mig hans rutiner och hans temperament är underbart” sade hon till Dodo. ”Att få ha haft honom så länge har varit guld värt.”

Världens äldsta katt Corduroy

Katten Corduroy
Facebook/Corduroy Reed

En intressant detalj är att det faktiskt är andra gången som Corduroy koras som världens äldsta katt. 2014 övertogs titeln av den 26-åriga katten Tiffany II. Men Corduroy återtog titeln i somras, sedan Tiffany II dött.

Ashley tror att Corduroy´s otroliga ålder beror på att han alltid haft stor frihet och kunnat utöva sina vilda instinkter.

världens äldsta katt
Courtesy of Guinness World Records

”Jag har aldrig klippt klorna, så han har kunnat gått ut och jaga, som i sin tur skapat livsglädje. Jag tror det är bra för kattens psykiska hälsa att kunna gå ut och känna sig som en katt”, sade hon.

Har hamnat i Guinness Rekordbok

Det påminner om min filosofi, jag klipper aldrig klorna på min katt Peppino som får leva ut sin vilda sida varje dag, då han är ute på sina strövtåg. Vilken vacker historia.

Källa: Dodo | Bild Facebook/Corduroy Reed

Spana även in dessa

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...

Upplyftande

Den 57-årige Chen Qingqi gillar att vissla, men inte som oss andra bara då och då, nä, han visslar nästan hela tiden. Oavsett om...

Upplyftande

Tänk att vara pizzabud få 120 000 kr i dricks, det vore ju som att man måste nypa sig i armen för att ta...

Blandat

Bonden var far till smått otroliga 87 barn, och man undrar ju lite om han verkligen hann ägna någon tid åt jordbruket, eller ”plöjde”...