Världens dödligaste trädgård ligger belägen bakom rejält stora svarta ståldörrar på Alnwick Castle i Northumberland, England.

Där växer plantor och blommor som dödar dig på direkten. Man kan lite skämtsamt säga att trädgården huserar 100 gröna ”mördare”.

Världens dödligaste trädgård

Där finns allt från dödlig nattskatta till odört. Det enda sättet en växt kan slå rot i denna trädgård är om den är dödlig för människor skriver de på Youtube,

Är lite osäker på vad de menar, jag antar att det i klarspråk betyder att de rensar bort alla växter som inte planterats, de måste vara extremt giftiga för att få vara kvar.

Yves de Vescy, baron av Alnwick, lät bygga de första delarna av borgen redan 1096. Den byggdes för att försvara Englands norra gräns mot skotska invasioner och har funnits i släkten Percys ägo, earler och senare hertigar, av Northumberland sedan 1309.

Den berömda trädgården skapades av hertiginnan av Northumberland.

Och nu när vi fått en rejäl dos med snö så längtar man efter grönska, men i denna trädgård bör man nog göra bäst i att inte stanna och lukta på blommorna, om man inte är självmordsbenägen vill säga……

Världens dödligaste trädgård finns vid Alnwick Castle

Hua, att höra att vissa av växterna finns i folks trädgårdar känns ju inte så uppmuntrande. Man får nog anamma regeln – se men inte röra om man vill vara på den säkra sidan….