Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Upplyftande

Möt dvärgen och kroppsbyggaren Vince – snart korad till världens kortaste brandman ***

världens kortaste brandman
Vince Brasco/Metro.co.uk

Nu till en extremt kort brandman, den 27-åriga Vince Brasco, ett muskelpaket som snart kommer att koras till världens kortaste brandman av Guinness rekordbok.

Vince som föddes med akondroplasi, den vanligaste formen av kortväxthet, är bara 124 cm. Han började träna på gym och snart växte hans muskler. Efter åtta år som kroppsbyggare så har han fått smeknamnet ”Mini Hulken”.

Vince – världens kortaste brandman

världens kortaste brandman
Vince Brasco/Metro.co.uk

”Jag började med bodybuilding för att visa vad min kropp kan göra, även om jag är dvärg. Min höjd definierar inte mig och jag har lärt mig att arbeta med det jag har för att uppnå de resultat jag vill”.

”Jag älskar mitt jobb och är lika kapabel som killarna jag arbetar med. Eftersom jag tränar hårt i gymmet kan jag bära de tunga stegarna och behärska brandslangen.”

Trivs med sitt jobb

världens kortaste brandman
Vince Brasco/Metro.co.uk

”Jag har alltid haft en positiv inställning och alltid varit ambitiös – jag vill visa andra människor som är annorlunda att du kan bli vem du än vill i livet.”

”Det var värst på gymnasiet och jag mobbades som dvärg många gånger, men jag bara ignorerade det, jag lärde mig att vara den större personen och hålla moralen hög.

Det var de erfarenheter som gav mig drivkraften att vilja se vad jag kan uppnå med min kropp. Vince fick sitt jobb på ”Greensburg Fire Department” 2007, då 15 år, initialt som junior brandman och efter tre år med rigorös utbildning blev han senior brandman vid 18 års ålder.

En sann kroppsbyggare

Vince
Vince Brasco/Metro.co.uk

Efter ett år på jobbet tog Vince det modiga beslutet att gå till hans lokala gym, vilket han medger var ett ”skrämmande” steg för honom att ta, eftersom han var rädd att folk skulle göra narr av honom, skriver metro.

Lyckligtvis blev Vince snabbt vän med andra dedikerade kroppsbyggare, som lärde honom att lyfta tungt och bygga upp sin kropp.

Låter inget stoppa honom

Vince
Vince Brasco/Metro.co.uk

Vince tar 285 kg i bänkpress och deltar i amatörer bodybuilding-tävlingar. ”Att stiga upp på scenen var en enorm sak för mig i början eftersom jag var orolig att människor skulle tänka att jag inte platsade där uppe.”

Vince berättar att han har fått ett meddelande från Guinness Rekordbok om att han officiellt kommer att koras till världens kortaste brandman och kommer att inkluderas i 2021 års upplaga av den berömda rekordboken.

Kolla även in dessa

Upplyftande

Mitt i New York Citys lockdown beslöt sig några för att starta ett ”distansparty” – så de kan tillbringa tid tillsammans på ett säkert...

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Blandat

Kan COVID-19-pandemin bli slutet för den klassiska buffén? Det vet vi ännu inte, men jag tror att vi kommer att betrakta vissa saker med...