Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Hundar

Den starka och tårgripande storyn om Hachiko – världens mest lojala hund ***

Hachiko - världens mest lojala hund
Yotube

Såg idag den extremt gripande filmen om Hachiko – världens mest lojala hund. Filmen var extremt emotionellt påfrestande, där tårarna rann nerför kinden, blev tvungen att hämta hushållspapper.

Att se hur Hachiko i ur och skur dagligen förgäves väntade på husse utanför tågstationen var extremt tårdrypande, man ville bara ta hunden i sin famn och trösta den, och på slutet när hunden åldrad och sorgsen sluter sina ögon för sista gången, då sprutade fanimej tårarna.

År 1923 föddes en guldbrun Akita hund med namnet Hachiko på en gård i staden Odate i Japan. En professor vid namn Hidesaburo Ueno adopterade Hachiko och behandlade honom som sin egen familj.

Förevigades med en staty

Statyn står vid 2-1, Dogenzaka, Shibuya-ku, Tokyo

Han överöste hunden med kärlek och hunden gav tillbaka all den tillgivenhet som professorn visade honom.

Deras band var så starka att Hachiko varje dag följde sin husse till stationen Shibuya. Varje dag väntade hunden tålmodig precis vid den tid, då tåget hans husse åkt med skulle anlända.

Denna lyckliga och värmande rutin fick ett abrupt slut när tragedin slog till 1925. Professor Ueno fick en hjärnblödning och dog.

Hachiko, som var ovetandes om sin husses öde, fortsatte att vänta på att husse skulle kliva ut genom dörrarna på tågstationen.

Under de kommande nio åren väntade den stackars hunden troget på sin ägare vid tågstationen, ett väntade på en återförening som aldrig skulle bli av.

Berättelsen om Hachikos trogna och osjälviska kärlek till sin ägare fångade folks hjärtan i Japan. Så småningom blev Hachis legendariska trofasthet en nationell symbol för lojalitet.

I nio år väntade den lojala hunden varje dag vid stationen utan att veta att hans husse dött

Hachiko - världens mest lojala hund
Bild: via skystori

Många som hörde talas om honom valde att besöka honom på stationen i Shibuya för att erbjuda honom mat och godis.

Vid denna tid hade Hachiko fått flyttat in hos släktingar till professorn, men han återvände ständigt till stationen för att vänta på sin ägare.

Till slut förstod släktingarna att hundens högsta önskan var att vänta vid stationen, så de öppnade grinden och Hachiko sprang genast därifrån och bodde sina sista år under ett tågsätt vid stationen.

En av de mest gripande scenerna är när frun upptäcker att hunden ännu nio år senare väntar på hennes avliden make

Hachiko hittades död på en gata i Shibuya den 8 mars 1935. Den avliden professorns fru och stationspersonal sitter runt hans kropp och sörjer förlusten av den trogna följeslagaren, som ägnade 9 år av sitt liv till att vänta på husse.

Den 8 april varje år hedras Hachikōs minne vid en högtidlig ceremoni vid Shibuyas järnvägsstation. År 1987 kom filmen Hachikō Monogatari, en berättelse om den trofasta hundens liv, som fick stora framgångar.

År 2009 (premiär i Sverige den 22 januari 2010) släpptes filmen Hachiko – En vän för livet, regisserad av Lasse Hallström.

Hachiko – världens mest lojala hund

Människans bästa vän har nog aldrig varit mer talande än i denna gripande story!

Kolla även in dessa

Blandat

Virologen Shi Zhengli alias ”Bat Woman”, känd för sitt arbete med coronavirus hos fladdermöss, sade i en intervju på kinesisk statlig tv att virus...

Övriga

Att kärleken är universell är inte direkt dagens nyhetsflash, men visst blir man rörd av att se hur åsnan verkar uppskatta att ägaren är...

Blandat

I det hårt drabbade Rio de Janeiro ligger döda kroppar kvar på gatorna uppemot 30 timmar innan de förs bort. Valnir da Silva dog...

Blandat

Vet inte direkt om voodoo-präster är mitt primära val om jag en dag skulle insjukna i corona, det känns helt enkelt lite för mycket...